Complex rezidential verde cu iesire la autostrada A2?

complexrezidentialverdecuiesirelaautostradaa2

Care sunt beneficiile pe care le aduce un ansamblu rezidential verde?

Cresterea emisiilor de gaze de sera, poluarea, stresul, agitatia, caldura insuportabila si multe alte dezavantaje. Din pacate, acesta este peisajul din multe orase din tara, mai ales din Bucuresti. Confruntati cu aceste aspecte, a devenit esential pentru oameni sa gaseasca alternative care sa ii ajute sa isi imbunatateasca stilul de viata. Acesta este unul dintre motivele pentru care tot mai multe persoane isi indreapta atentia catre casele de vanzare dintr-un complex rezidential, Bucuresti fiind unul dintre orasele langa care s-a construit masiv in ultima vreme.

Specialistii estimeaza ca in aproximativ 30 de ani, aproximativ trei sferturi din populatie va locui in exclusivitate in mediul urban. Progresul tehnologic este motivul acestei cresteri, iar pentru a face fata provocarii este necesar sa fie luate masuri care sa vina atat in beneficiul oamenilor, cat si al planetei. Privind lucrurile din aceasta perspectiva, construirea de ansambluri rezidentiale verzi in apropiere de orase, in care sa existe suficiente case de vanzare pentru a acoperi cererea, este o solutie excelenta.

Traiul intr-un complex rezidential verde inseamna dezvoltare sustenabila. Pe de o parte, oamenii isi petrec timpul inconjurati de natura si au acces la facilitati prietenoase cu mediul, iar pe de cealalta parte, astfel de ansambluri pot fi amplasate in apropiere de oras, acolo unde oamenii isi desfasoara activitatile zilnice legate de job.

Exista studii care scot in evidenta beneficiile de care au parte cei care locuiesc in ansambluri rezidentiale verzi. Iata care sunt cateva dintre avantajele pe care le poate aduce o astfel de casa in viata oamenilor!

Un mediu fara poluare

Faptul ca planeta se sufoca din cauza poluarii nu mai este un secret pentru nimeni. Insa, nu toata lumea stie ca poluarea din orase este motivul pentru care numeroase persoane sufera de boli grave, precum cancerul pulmonar, astmul sau tusea cronica. Cum poate contribui un complex rezidential verde in acest sens? Prin faptul ca plantele, in general, si copacii, in special, pot elimina anual din aer pana la 20 de kg de praf si aproximativ 5 tone si jumatate de dioxid de carbon. Asadar, oamenii care traiesc in ansambluri rezidentiale verzi respira un aer mult mai sanatos, in comparatie cu cei care locuiesc in orase in care spatiile verzi lipsesc sau sunt insuficiente, asa cum este si Bucurestiul.

Imbunatatirea starii generale de sanatate

Pe langa actiunea pozitiva pe care o are asupra nivelului de plouare a aerului, traiul intr-un complex rezidential verde ajuta la imbunatatirea sanatatii fizice si mentale.

Aceste ansambluri rezidentiale sunt dotate cu facilitati sportive la care oamenii au acces gratuit si la care pot ajunge in doar cateva minute. De multe ori, drumul din casa pana la piscina sau la terenul de sport este motivul pentru care sunt evitate aceste activitati, avand in vedere traficul din oras. Acest impediment este eliminat in cazul celor care locuiesc intr-un complex rezidential.

In ceea ce priveste starea mentala, un ansamblu plin de verdeata, o casa cu gradina proprie si, eventual, proximitatea fata de un lac, sunt elemente extrem de importante pentru relaxare si pentru reducerea anxietatii. Spatiile de promenada sunt excelente pentru cei care au nevoie de liniste, iar importanta plimbarilor pentru o sanatate mentala buna este de necontestat.

Reducerea stresului

Zgomotul, mijloacele de transport in comun supraaglomerate, traficul infernal – acestea sunt doar cateva dintre situatiile stresante cu care se confrunta oamenii care locuiesc in orase. In schimb, un ansamblu rezidential cu iesire la autostrada elimina toate aceste inconveniente. Cu masina personala, cei care locuiesc intr-o casa aflata in imediata apropiere a autostrazii pot ajunge la serviciu in doar 15-20 de minute. Iar cei care se gandesc la mijloace alternative de transport au la dispozitie microbuze destinate rezidentilor, cu care pot ajunge in oras fara sa se streseze din cauza aglomeratiei cu care s-ar confrunta intr-un mijloc public de transport in comun.

Acestea sunt doar cateva dintre avantajele pe care le aduce o casa intr-un complex rezidential verde. Aceste ansambluri reprezinta un pas spre evolutie in ceea ce priveste nivelul de trai al oamenilor. Cei care investesc intr-o astfel de casa contribuie la construirea unui viitor mai bun atat pentru familia lor, cat si pentru celelalte persoane. De aceea, o casa de vanzare intr-un ansamblu verde cu acces la autostrada ar trebui sa reprezinte o prioritate pentru toti cei care sunt in cautarea unei locuinte noi.

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.

Lasă un răspuns