Cele mai frumoase orase din Apulia, Italia

Apulia este o regiune foarte frumoasa din partea de Sud a Italiei. Este celebra pentru peisajele sale magnifice, dar si pentru bucataria sa delicioasa. Locuitorii sai sunt cei mai primitori si caldurosi, dar si cei mai mandri de patrimoniul lor. O regiune care se afla in tocul cizmei, cu pamanturi fertile, mai ales cu podgorii si cu un litoral magnific care margineste Marea Adriatica.

Deci, daca prevezi o calatorie in Italia, iata care sunt cele mai frumoase orase de descoperit.

Alberobello, celebra pentru ale sale casute trulli

Incepem acest clasament cu cea mai emblematica destinatie. Este vorba despre cel mai turistic oras, Alberobello. Este un oras clasat in patrimoniul Unesco, celebru pentru ale sale case trulli, case din piatra albite cu creta si cu un acoperis in forma de con.

Bari, capitala

Capitala regiunii este un frumos oras portuar care da inspre Marea Adriatica. Are un cartier istoric care este un labirint de stradute care merge de-a lungul Bazilicii San Nicola si a catedralei. Vechiul oras este delimitat de cartierul Bari modern de doua monumente de anvergura, impozantul cartier normand Sevo di Bari si Teatrul Margherita, restaurat si transformat in muzeu de arta contemporana.

Brindisi

Un alt oras aflat pe malul Marii Adriatice, cu un monument emblematic, castelul sau, care dateaza din secolul XVI si care se afla pe o mica insula. Doua turnuri la fel de impresionante se afla pe malul portului Brindisi: Monumentul Marinarilor Italiei (un memorial din 1933) si Columna Romana, care a supravietuit testului timpului.

Vieste

Vieste este un orasel de pescari, celebru pentru plajele sale cu nisip alb, apele sale cristaline si frumoasa sa arhitectura. Orasul este celebru si pentru excelenta sa mancare. Aici se poate vizita castelul fortificat, o veche fortareata unde este acum un muzeu de arta, dar si grotele si falezele sale, ideale pentru cele mai frumoase activitati.

Ostuni

Ostuni este un oras frumos celebru si el pentru casutele sale albite cu creta si cele mai frumoase privelisti. Printre principalele sale atractii putem aminti catedrala Santa Maria Assunta, Palazzo Ducale sau Museo Civico. De asemenea, vizitatorii se pot plimba pe strazile inguste ale orasului, pot face cumparaturi in pietele locale si pot gusta din bucataria delicioasa. Cu atat de multe lucruri de vazut si de facut, Ostuni este cu siguranta pe placul tuturor. Fie ca doresti sa te relaxezi pe plaja sau sa explorezi obiectivele turistice ale orasului, Ostuni are ceva pentru toata lumea.

Matera

Aici sunt o multime de lucruri de facut, fie ca vrei sa te bucuri de cea mai amuzanta zi, fie ca vrei sa te bucuri de o experienta culturala. Cei care sunt interesati de arhitectura sau de istorie, pot descoperi mai multe cladiri remarcabile, printre care catedrala Notre Dame, palatal Justitiei sa hotelul orasului.

Lecce

Este unul din cele mai frumoase locuri din Italia de descoperit. Are o arhitectra uimitoare, o bucatarie delicioasa, situri istorice si magnifice plaje. Are ceva de oferit deci pentru orice tip de vizitator. Un oras dinamic, unul care are ceva de oferit fiecarui vizitator!

 

 

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.

Lasă un răspuns