Cancun- soare, tequila si sombreros

Cancun este unul din cele mai apreciate orase portugheze atunci cand vorbim despre destinatii minunate pentru un sejur de neuitat.

Cancun, o destinatie perfecta pentru o vacanta de vis. Mexic este sinonim cu Frida Khalo, cu Diego Rivera, artistii din secolul XX, renumiti mondial. Este o destinatie fabuloasa din punct de vedere cultural, dar si pentru traditia sa, arta sa, gastronomia si ruinele sale lasate in urma de civilizatia maiasa, cu plajele sale paradisiace, dar o multime de alte bogatii.

Astfel ca, orasul Cancun este cel mai bun exemplu atunci cand vorbim despre cele mai frumoase atractii. Are plaje magnifice cu nisip alb, cu ape magnifice si peisaje memorabile.

Cancun este unul din orasele situate pe Quintana Roo, in Mexic. Este si una din cele mai importante destinatii turistice din Mexic. Un oras dotat cu minuni naturale care iti vor taia respiratia, si care poseda o bogatie culturala ancestrala, atragand turisti din cele 4 colturi ale lumii.

Poti veni astfel in Cancun pentru a lenevi pe minunatele sale plaje, dar poti sa vizitezi orasul si sa explorezi restul Peninsulei Yucatan, unde vei descoperi situri arheologice maiase impresionante, superbe minunatii naturale, precum faimoasele « cenote » unde te vei putea balaci in piscine naturale limpezi, cristaline in mijlocul junglei.

Orasul Cancun este impartit in doua parti- mai intai o zona foarte turistica, aflata pe o banda de pamant de 23 de km, intre Marea Caraibelor si Laguna Nichupte, cu nenumarate complexe hoteliere si traversata de Bulevardul Kukulcan. Apoi o zona mai urbana, unde se afla majoritatea institutiilor orasului. Inutil sa precizam ca turistii, in marea lor majoritate prefera zona turistica, mai ales plajele.

Ce poti vedea aici?

Pe langa plajele cu nisip alb si foarte fin, Cancun mai are o multime de locuri ce merita sa fie descoperite.

Siturile maiase. Exista aici cateva mici vestigii ramase de la civilizatia maiasa precolumbiana, precum El Rey, care se afla in zona hotelurilor.

Muzeul artei populare mexicane. Este un muzeu interesant care iti va permite sa descoperi traditiile populare din 31 de state din Mexic, cu peste 100 de obiecte din viata cotidiana, artizanat, expozitii temporare si o cultura cu 1000 de fatete.

Muzeul Maya. Este bineinteles, un muzeu dedicat culturii maiase unde vei avea ocazia sa descoperi aceasta cultura fascinanta, care iti va oferi o viziune utila pentru a vizita diferitele situri arheologice din peinsula. Gradinile muzeului sunt o buna ocazie de a descoperi iguane si daca vrei sa te racoresti, plaja Dephines nu este departe deloc.

Acest loc paradisiac este inconjurat de o multime de alte locuri care merita sa fie si ele descoperite- Insula Cozumel, celebra pentru scufundari, Playa del Carmen, o alta statiune balneara festiva si animata, Tulum, cu un sit precolumbian foarte popular si Laguna Bacalar, cu cele 7 nuante de albastru ale sale.

Cancun este un oras mexican, foarte modern, dar care a stiut cum sa ramana ancorat in traditii. Este un loc foarte activ, foarte turisitc, dar si foarte misterios in acelasi timp.

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.

Lasă un răspuns