Orase cubaneze care merita sa fie vizitate

Cuba face parte din cele mai vizitate destinatii de pe planeta deoarece peste un milion de turisti vin sa isi petreaca aici vacanta an de an. Descoperirea principalelor orase de pe teritoriu este unul din principalele motive pentru care calatorii aleg sa viziteze Cuba.

Havana, o escala obligatorie pentru numerosi turisti

Daca urmeaza sa iti petreci primul sejur in Cuba, ideal ar fi sa eiti incepi aventura la Havana. Aceasta capitala este inscrisa in lista patrimoniului mondial UNESCO inca din 1982. Pentru a aprecia autenticitatea orasului, trebuie sa incepi cu partea veche. Aceasta este cunoscuta sub denumirea de Habana Vieja. In acest cartier sunt concentrate cele mai frumoase constructii din epoca coloniala. Cladirile sunt construite in stil baroc si neoclasic. Viizitarea cartierului Habana Vieja reprezinta ocazia ideala de a merge la Plaza de Armas. Tot aici poti vizita Gran Teatro de la Habana.

Descopera Trinidad

Dupa ce ai terminat cu Havana ai posibilitatea de a-ti continua sejurul in Cuba cu un oras la fel de celebru. Trinidad este situat in provincia Sancti Spiritus. La fel ca Havana, face in egala masura parte din patrimoniul mondial UNESCO si asta din anul 1988. Daca te vei plimba prin Trinidad vei remarca, fara indoiala, faptul ca majoritatea cladirilor dateaza din epoca coloniala. Trinidad poseda numeroase atractii turistice precum Muzeul de arheologie, muzeul de istorie naturala, parcul El Cubano, la Casa de la Trova, casa-muzeu a generalului Serafin Sanchez.

Santiago

Santiago este al doilea oras ca marime dupa Havana dar si cel mai cunoscut. Este considerat de multi, pe buna dreptate de altfel, un oras al muzeelor. In fiecare an, in luna iulie, aici se organizeaza cel mai frumos si mai bogat festival din Caraibe, Festivalul Culturii. Santiago mai este cunoscut si pentru centrul sau turistic, Grand Pietro, un loc extrem de pitoresc care le ofera turistilor absolut toate facilitatile necesare.

Santa Clara

Santa Clara este considerat capitala revolutiei. Pentru a sustine aceasta titulatura, in oras pot fi vizitate o multime de monumente care sunt dedicate liderilor care au luptat in revolutie. Chiar daca nu esti o persoana atat de pasionata de istorie, Santa Clara ti se va parea, fara indoiala, un oras deosebit de frumos datorita parcurilor, restaurantelor si muzeelor pe care le vei gasi aici. Cel mai impresionant monument este statuia dedicata revolutionarului Che Guevara. O vizita in Santa Clara poate fi considerata o veritabila lectie de istorie pe viu.

Termina vacanta in cel mai frumos mod cu putinta la Varadero

Dupa ce ai vizitat orase ca Havana si Trinidad, ai posibilitatea de a termina sejurul la Cuba cu descoperirea orasului Varadero. Acest oras este totodata o statiune balneara care gazduieste mii de turisti an de an. Este mereu animat, de dimineata pana seara. Ziua, calatorii isi dau in general intalnire pe plajele magnifice ale acestei statiuni magnifice. Unii din ei profita de o baie de soare in timp ce altii se aventureaza in apa pentru o balaceala in apele de culoare turcoaz, perfect cristalina. Odata cu lasarea serii, turistii se distreaza in cele mai frumoase cluburi din Varadero.

Sursa: https://www.seodigg.fr/2017/11/20/des-cites-cubaines-quil-faut-absolument-visiter/

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.

Lasă un răspuns