Furtunul hidraulic si caracteristicile lui

Furtunul hidraulic este special conceput pentru a transmite fluidul hidraulic printre componente hidraulice, supape, servomotoare, și instrumente. Acesta este de obicei flexibil, adesea întărit și de obicei construit cu mai multe straturi de armare din moment ce sistemele hidraulice operează frecvent la presiuni ridicate sau foarte ridicate. Furtunul hidraulic este utilizat într-o varietate de sisteme hidraulice industriale. Dimensiuni, specificații de performanță, materiale, și caracteristici sunt toți parametrii importanți de luat în considerare atunci când cauti un furtun hidraulic.

Furtunele hidraulice sunt construite din trei componente de bază

Ca majoritatea furtunelor industriale, furtunele hidraulice sunt construite din trei componente de bază: tub, armare, și capacul. Un lucru important in ceea ce priveste caracteristicile furtunelor hidraulice este temperatura si presiunea acestora.

Furtunele hidraulice operează adesea la temperaturi de sute de grade Celsius, iar cei care au nevoie de evaluări de temperatură care depășesc limitele de temperatură ale aplicației. Aceste limite includ atât temperatura medie (temperatura fluidului hidraulic) și temperatura ambiantă (temperatura mediului înconjurător). Tipul de fluid hidraulic care este transportat poate crește sau descrește de asemenea efectele variației temperaturii pe furtun, bazată pe stabilitatea și căldura capacitatii termice a fluidului. Din acest motiv, unii producători specifica diferite ratinguri de temperatură pentru diferite fluide.

tehnovest

Evaluarea de presiune definește forța pe unitatea de suprafață, care poate fi exercitată pe furtunul hidraulic în timpul funcționării. Presiunea necesară de lucru maximă a furtunului trebuie să fie mai mare decât presiunea de lucru și orice supratensiune sau de vârf presiunile din sistem. De multe ori producătorii vor încorpora un factor de siguranță în maximul ratingului de presiune de lucru a furtunelor. Deoarece furtunele hidraulice operează în mod obișnuit sub presiuni ridicate, presiunea este incredibil de importanta în procesul de selecție pentru funcționarea în condiții de siguranță și de încredere.

Furtunurile hidraulice și ansamblurile de furtune hidraulice sunt frecvent construite din mai multe materiale, dar materialele primare folosite sunt de cea mai mare importanță. Aceste materiale difera în funcție de diferite proprietăți fizice. Furtunurile de cauciuc elastomerice sau hidraulice sunt de obicei mai mici, de multe ori furtune de presiune selectate pentru o flexibilitate excelenta. Furtunele din fluoropolimer oferă o excelenta flexibilitate în aplicații de impuls, chimice superioare si sunt rezistente la coroziune, și funcționeaza la temperaturi ridicate. Furtunele hidraulice termoplastice oferă o excelentă rezistență. Furtunele metalice se pot ocupa de materiale de curgere la temperaturi ridicate si de multe ori se pot ocupa de presiuni foarte mari. Acestea pot fi fie rigide sau flexibile.

La noi in tara se pot gasi furtune hidraulice de la tehnovest, un brand specializat in astfel de furtune si din prorprie experienta va pot spune ca toate produsele de aici sunt de calitate superioara.

Furtunele hidraulice pot încorpora caracteristici diferite în funcție de construcția sau nevoile specifice diferitelor aplicații. Lay-plat – furtunul Lay-plat este proiectat pentru a fi folosit implicit la un apartamen. Această caracteristică face mai ușoara functia furtunlui de a stoca, și mai flexibilă în timp ce este în funcțiune. Anti-static – Furtunele sunt conductoare sau semi-conductoare pentru a preveni acumularea de electricitate statică. Rezistente la flacara – Furtunele sunt construite pentru a menține integritatea în prezența flăcării sau a unui incendiu.

 

 

 

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.

Lasă un răspuns