click aici

Aplicaţii ale motoarelor electrice in diverse domenii

Aplicaţii ale motoarelor electrice in diverse domenii

Tehnologia garanteaza progresul omenirii. De la revolutia industriala si pana in prezent, de la inlocuirea muncii manuale cu munca mecanizata, progresul a fost cu atat mai accelerat. Unul din elementele ce au asigurat acest progres a fost si este in continuare motorul electric.

            Un motor electric este echipamentul electromecanic ce transforma energia electrica in energie mecanica, reversul acestui proces fiind asigurat de o alta categorie de echipamente – generatoarele electrice. Gama variata de aplicatii ale motoarelor electrice dovedeste inca o data importanta acestora pentru orice domeniu de activitate.

motoare

            Utilitatea motoarelor electrice nu se rezuma doar la sectorul industrial. Poate ca nu realizam, insa chiar si computerele au componente actionate de motoare electrice – coolere, hard disk-uri, unitati optice etc. Astfel de motorase electrice devin insa nepotrivite pentru aplicatii ce necesita o putere mult mai mare. Este aici cazul diverselor utilaje si echipamente folosite in domeniul constructiilor. Macaralele, dispozitivele de ridicat, betonierele, rotopercutoarele sunt actionate de motoare electrice de puteri diferite, in functie de necesar.

            Cand vine vorba de motoare electrice, importanta lor nu poate fi contestata pentru sectorul industrial. Utilajele complexe ce activeaza pe acest sector impun motoare electrice cu trepte de turatie diferite, motoare electrice adaptabile cerintelor. Necesarul de putere pentru infrangerea inertiei sarcinii la pornire este unul din factorii principali dupa care se face selectia unui motor electric. Aplicatiile in acest sens se regasesc la diverse tipuri de benzi transportoare din fabrici, uzine si unitati de prelucrare, ori la sisteme de ventilatie de nivel industrial care trebuie sa asigure un flux de aer constant pentru o buna desfasurare a proceselor de munca.

            Solutia ventilatiei ce utilizeaza motoare electrice performante se regaseste si in sectorul institutional sau comercial. Poate ca va intrebati uneori cum este asigurata tot timpul temperatura si ventilatia potrivita in hipermarketuri si mall-uri, sau cum se asigura debitul suficient de aer in institutii publice cu un flux de persoane ridicat in fiecare zi. Prin instalarea de sisteme de ventilatie similare cu cele din sectorul industrial, sisteme aflate sub actiunea motoarelor electrice de mare putere, se indeplinesc foarte usor astfel de obiective.

            Motoarele electrice au, prin urmare, o gama diversificata de aplicatii si utilizari. Chiar si in sectorul rezidential isi fac simtita utilitatea, pentru anumite reparatii pe langa casa ce necesita un plus de putere. Un element fara de care societatea probabil nu ar fi progresat intr-atat – motorul electric reprezinta o sursa de putere ajustabila, disponibila pentru orice exigente.

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.
LoccoChicco

LoccoChicco

Un sentiment adanc existent in fiecare, o umana nazuinta spre un “mai bine” menit, poate inconstient, sa duca la o lume mai buna… omniprezentul sentiment . Indiferent de epoca, indiferent de nivelul educational sau intelectual, omul a dorit o lume mai buna.


Related Articles

Masina si tehnologia

Tuturor ne palce sa ne traim viata la maxim, mie personal imi place sa conduc mult, fie ca e vorba

Am inceput sa cred in Medicina Naturista

Totul e mereu fericit in viata, cand totul iti merge bine si totul e frumos si roz ,da chiar viata

Dhost + CloudFlare rezulta RailGun

In luna Martie 2012 Dhost  Software a devenit partener cloudflare, astazi a venit momentul sa trecem la un parteneriat superior care sa


No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

Lasă un răspuns

Sari la bara de unelte