De ce sa stai pe scaun cand esti in fata calculatorului

sa stai

Laptopul este mai atractiv decat un desktop pentru ca ofera libertate de miscare, atata timp cat este bateria incarcata. Din pacate, aceasta libertate de miscare ma purta de multe ori cu laptopul pe canapea, in pat, dar asta nu este nimic, stiu oameni care merg cu laptopul si in baie, sau la bucatarie. Ceea ce am aflat de curand, este ca statul cu laptopul in brate pe canapea, in pat sau oriunde altundeva, dar nu la masa si pe scaun, este total nesanatos!

De ce sa stai pe scaun cand esti in fata calculatorului

sa stai

Daca folosesti laptopul pe termen lung, tinandu-l pe picioare, ai o pozitia a corpului care tine coloana vertebrala intr-o pozitie incovoiata, ceea ce poate provoca diferite afectiuni la nivelul vertebrelor. In schimb, cei care aleg scaune ergonomice si mese sau birouri pe care sa puna laptopul, astfel incat ecranul sa fie la nivelul capului, reduc riscul de a suferi afectiuni la nivelul coloanei vertebrale.

Desi denumirea „laptop” inseamna ca il poti tine in poala, asta nu este prea sanatos nici pentru tine, nici pentru laptop. Tocmai am explicat de ce nu este bine pentru tine, asa ca explic cum afecteaza laptopul: ii blochezi aerisirea. Cand functioneaza, se incinge si trebuie sa scoata aerul cald pe uneva. In lateral sunt porturile pentru stick si DVD-rom-ul, in fata ai monitorul, jos tastele, deci pe unde poate scapa de caldura? Pe dedesubt! Dar nu prea are cum daca il tii pe picioare si ii astupi aerisirea, nu? Daca se incinge si tu continui sa-l folosesti, de-a lungul timpului, risti sa se strice. Atunci ai doua solutii:

1. sa folosesti laptopul pe o perioada scurta.
2. sa stai pe scaun si sa pui laptopul pe birou.

Am citit mai demult ca este recomandat sa facem pauza din ora in ora, atunci cand lucram calculator pentru ca muschii gatului, umerii stau incordati, de la atata tastat amortesc si degetele, plus alte probleme. Asa ca eu, unul, fac pauza din ora in ora, ma ridic de pe scaun, imi dezmortesc picioarele, spatele si mainile, ma duc sa-mi iau o cana cu apa de la bucatarie, etc.

Imi place sa lucrez la laptop, tocmai pentru ca imi ofera flexibilitatea de care am nevoie, dar il folosesc inteligent. Asa ar trebui sa faci si tu. Ultimul lucru de care ai nevoie este vreo problema de sanatate, pentru ca te-a absorbit atat de mult activitatea de la calculator, incat ai uitat sa ai grija de propriul corp.

Alege sa stai pe scaun cand esti in fata calculatorului

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.

One thought on “De ce sa stai pe scaun cand esti in fata calculatorului

  1. Toţi uităm să avem grijă de noi 😀
    PS: Interesante acele scaune ergonomice.

Lasă un răspuns