Curatarea caramizii prin sablare a devenit o metoda din ce in ce mai folosita, pentru ca reuseste sa indeparteze chiar si cele mai vechi straturi de impuritati.
De ce sa apelati la curatarea caramizii?
Procesul de curatare carmida prin sablare nu doar ca reuseste sa elimine orice fel de depunere de pe suprafata acesteia, dar in acelasi timp ii si reda culoarea si forma rosturilor de alta data.
Printre depunerile pe care le putem indeparta cu ajutorul curatarii caramizii prin sablare sunt: petele de decolorare, graffiti, diverse depuneri de natura organica.
Pentru ca este un proces destul de laborios si care utilizeaza anumite substante speciale, este nevoie ca procesul de curatare al caramizii sa fie facut de catre o firma specializata in domeniul sablarii. In cazul in care curatarea caramizii nu este efectuata corect, caramizile se pot sfarama.
Desi majoritatea tipurilor de caramida pot fi sablare, exista si anumite tipuri care nu pot fi curatate, acestea sunt:
- caramizile glazurate
- caramida aparenta
- caramida slefuita
In afara de substante speciale, in operatiunea de sablare a caramizii se folosesc si materiale abrazive pentru o mai buna curatare. Se pot folosi materiale ca nisipul, granit, coji de nuci.
Pentru a avea o siguranta in plus, inainte de a se incepe lucrarile de curatare, trebuie ca intreaga suprafata sa fie inspectata. Inspectarea se face pentru a vedea daca sunt anumite caramizi extrem de deterioriate, si daca exista portiuni care se vor curata mai greu. Usile si ferestrele din apropierea zonei care urmeaza sa fie sablata, trebuie sa fie acoperite cu folie de plastic si fixate cu banda adeziva rezistenta la apa.
Inainte de a incepe procesul de curatare ar mai fi important sa intrebati producatorul caramizii daca in urma curatarii nu se vor produce daune majore.
Particulele abrazive care se folosesc in timpul sablarii pot deteriora obiectele care nu au fost acoperite in prealabil cu folie de plastic.
O firma specializata in servicii de curatare caramida, are experienta in sablarea si indepartarea chiar si a petelor de mortar care raman in urma lucrarilor de zidarie.
Care este echipamentul folosit pentru operatiunea de curatare a caramizii?
- Un compresor de aer portabil.
- Un rezervor de sablare
- O duza de sablare
- Costum si masca de protectie pentru persoana care efectueaza operatiunea de sablare.
Asadar, daca doriti sa reimprospatati culoarea si rosturile caramizii, ori daca doriti sa indepartati pete de mortar sau urme de graffiti, curatarea caramizii prin sablare este ca mai buna alegere.
Mai multe demonstratii foto pe : http://www.sablamtot.ro