banci straine online cu conturi in euro

Dupa dezastrul colectiv tot auzim despre ignifugare. Ce este de fapt?!

Din nefericire, dupa dezastrul din clubul Colectiv am tot auzit despre ignifugare si despre riscurile ce apar daca anumite materiale nu sunt ignifugate. Pentru a evita un dezastru de asemenea proportii va propunem sa va informati si sa aflati mai multe despre tratarea corespunzatoare a lemnului prin procedeul de ignifugare.

Ignifugarea este obligatorie de facut, mai ales materialelor care sunt extrem de inflamabile.

Materialele pe care le putem ignifuga sunt: lemnul, materialele care au in compozitie celuloza, burete etc.

Ce este ignifugarea defapt?

Ignifugarea este un proces de impregnare cu substante ignifuge, a unui material combustibil. Acest proces are rolul de a proteja materialul respectiv impotriva focului, si de a-i mari rezistenta la ardere.

ignifugare

Desi, aparent, pare un procedeu simplu, ignifugarea este alcatuita din mai multi pasi, si trebuie realizata intotdeauna de catre o firma specializata si certificata in domeniul ignifugarii. O firma specializata va poate garanta o lucrare executata corect.

Un aspect foarte important care trebuie retinut, este acela ca ignifugarea nu confera imunitate 100% materialului tratat. In cazul unui incendiu, materialul tratat cu substantele ignifuge va arde mult mai incet, iar focul nu se va raspandi.

Cel mai des se fac tratamentele de ignifugare pentru lemn. Lemnul fiind unul dintre cele mai inflamabile materiale.

Ignifugarea lemnului se poate face in doua moduri:

  1. Ignifugarea prin imersie: prin aceasta metoda se efectueaza scufundarea materialului intr-o baie de substante ignifuge. De obicei, ignifugarea prin imersie este folosita atunci cand anumite materiale nu pot fi dezasamblate. Este una dintre cele mai laborioase metode, dar este metoda care da cele mai bune rezultate. Dezavantajul acestei metode este faptul ca dureaza destul de mult.
  2. Ignifugarea prin pulverizare/ pensulara: acest tip de metoda este o metoda de suprafata, nu actioneaza in profunzimea materialului. Avantajul acestei metode este ca se realizeaza mai usor si mai repede in comparatie cu ignifugarea prin imersie. Aceasta metoda se poate aplica atat materialelor care nu se pot dezasambla, dar si materialelor dezasamblate.

Care este modul in care substantele ignifuge actioneaza?

Atunci cand sunt aplicate pe o suprafata, substantele ignifuge construiesc o bariera care reuseste sa protejeze materialul impotriva focului. Gazele inflamabile rezultate in urma descompunerii materialelor combustibile sunt absorbite de catre aceste substante.

Avantajele unei ignifugari:

  1. Confortul psihic al persoanei beneficiare.
  2. In cazul in care un incendiu are loc, focul nu se va extinde.
  3. O ignifugare facuta de o firma autorizata va reduce costurile unei polite de asigurare pentru un imobil.
  4. Costurile unei constructii se reduc, ignifugarea fiind o alternativa foarte buna in locul altor solutii costisitoare impotriva focului.

Pe langa tratamentul de ignifugare, este recomandata sa nu se excluda si celelalte masuri de protectie antifoc:

  • instalatiile de semnalizare pentru incendiu
  • instalatii de stins incendiul (aspersoare)
  • mijloace de prima interventie (stingatoare de incendiu)

Materiale realizate impreuna cu liderii in domeniul ignifugarii:

http://www.servicii-ignifugare.ro

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.

Lasă un răspuns