Ce greseli poti face atunci cand conduci pe timp de ploaie

Ce greseli poti face atunci cand conduci pe timp de ploaie

Gheata, ninsoarea, ploaia sau vantul sunt cele mai urate conditii in care vei putea conduce. Foarte multi soferi sa feresc sa conduca in aceste perioade deoarece este destul de dificil sa poti manevra masina asa cum este recomandat.

   De ce nu ne place sa conducem atunci cand sunt conditii vitrege?

Ei bine, in tarile din nord-vestul Europei  mai mult de jumatate dintre decesele inregistrate pe sosele pe petrec pe timp de noapte sau atunci cand ploua sau ninge. Soferii nu reusesc sa adapteze viteza la conditiile de drum si din aceasta cauza se si petrec atat de multe accidente.

Cele mai des intalnite accidente se petrec in randul tinerilor care au mai putina experienta si care conduc cu viteza.

Un raport realizat de  Comisia Europeana arata ca un sofer tanar este predispus sa faca un accident in special intre orele 20:00 si 2:00 vineri sau sambata.

In Europa un numar mai mare de pietoni mor in accidente petrecute in perioada octombrie-martie.

Iata cateva sfaturi pentru a putea infrunta aceasta vreme atat de capricioasa:

Vezi si fii vazut – mai exact trebuie sa cureti foarte bine toate geamurile masinii. Doar asa vei putea vedea corect ce se petrece in trafic.

Redu viteza – in functie de drumul pe care circuli trebuie sa adaptezi viteza.  Daca circuli pe un drum comunal, european sau pe autostrada viteza trebuie sa fie adaptata in functie de conditiile meteorologice.

Acvaplanarea este una dintre cele mai periculoase atunci cand se circula pe timp de ploaie. Adrerenta se poate pierde instant si daca lucru acesta se intampla atunci frana nu va mai functiona si se va produce drapajul.

Trcerea prin zone inundate – in momentul in care ploua se creeaza inundatii in anumite locuri. Daca nu stii drumul pe care circuli este bine sa reduci din timp viteza si sa te uiti atent sa vezi daca poti zari vreo groapa in fata ta.

Circuli cu farurile stinse-  pe timp de ploaie trebuie sa ai farurile aprinse. Daca acestea sunt stinse ceilalti participanti la trafic nu te vor vedea si pot avea loc accidente grave.

Click aici pentru a descoperi mai multe detalii despre ce inseamna sa conduci in conditii vitrege.

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.

Lasă un răspuns