Trump si-a relansat campania in fata unui public restrans

Dupa o pauza fortata cauzata de pandemia de COVD 19, Donald Trump, care nu sta prea bine in sondaje si care este slabit din punct de vedere politic, Trump, si-a reluat sambata, in 20 iunie campania electorala, dar in fata unui public destul de restrans.

Donald Trump a promis insa ca sala va fi arhiplina, ba chiar ca militantii sai sunt atat de numerosi, incat sala de 19 000 de locuri de la BOK Center din Tulsa va fi neincapatoare. Ba chiar a prevazut sa tina un discurs la exterior pentur cei care nu ar fi avut loc in interior.

Dar, discursul sau de aproape doua pre, plin de nemultumiri si de plangeri, de minciuni si de elogii inselatoare, conform Huffington Post, a fost pronuntat in fata unui public mult mai mic.

„Au fost foarte multe scaune goale in etajele superioare”, recunoaste Fox News si nimeni nu a mai trebuit sa stea la exterior. In timpul discursului sau, Trump a acuzat media de faptul ca a convins particiapntii sa nu mai vina si directorul sau campanie, Brad Parscale a afirmat pe Twitter ca: „manifestarile radicale alimentate de o saptamana de informatii mediatice apocaliptice” a reusit sa ii demotiveze pe militanti.

Politia din Tulsa a precizat totusi, ca nimeni nu a fost impiedicat sa intre, in ciuda tensiunilor care au avut loc in exteriorul salii. Dupa- masa, in jur de 30 de manifestanti s-au apropiat de cei care asigurat securitatea, strigand sloganuri ale miscarii de stanga antifa si tinand in maini pancarte pe care scria „Revolutia ori nimic!”

Pandemia de COVID-19, atat de mult discutata de catre Trump, a contribuit si ea cu sigurant, la slaba prezenta. De altfel, „Politico”,  a remarcat faptul ca evenimentul in sine era unul foarte controversat. Cea mai mare adunare in interior, dupa 3 luni a fost un lucru in contradictie cu recomandarile guvernului.  In plus, chiar sase membri ai staff-ului campaniei care au muncit la pregatirea intalnirii, au fost depistati pozitiv si plasati in carantina.

In timpul discursului sau, presedintele a laudat din nou felul in care acesta a gestionat criza Coronavirus. USA Today l-a citat pe acesta, care a declarat ca „a facut o treaba fenomenala”.  Numarul de cazuri de Coronavirus este in continua scadere in numeroase state, printre care si Oklahoma. Presedintele a mai indicat faptul ca a sfatuit guvernul sa incetineasca ritmul testarilor, considerand ca – „cu cat se fac mai multe teste, cu atat se gasesc mai multe cazuri”.

NPR estimeaza insa ca presedintele si-a batut joc de Joe Biden, pe care l-a calificat drept o marioneta de dreapta, spunand ca se simte in forma deplina si ca va face lege si ordine. Dar mesajul sau pentru campania de realegere, a fost la fel de sumbru ca si cel de la conventia republicana din 2016 si a revenit la aceeasi problema- incitarea la razboiul intre culturi. Deci a ridicat o multime de intrebari cu privire la capacitatea sa de a atrage multimea, dar si cu privire la competentele sale politice.

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.

Lasă un răspuns