Cernobil – O zona incremenita in timp

cernobil

Noi oamenii nu vrem sa recunoastem, insa suntem distructivi, avem un intreg istoric legat de distrugerile omului pe aceasta planeta. Dar daca este sa facem un top 10 al distrugerilor provocate de oameni, Cernobil este de departe pe locul 1.

cernobil

Cernobil, aprilie 1986, un inceput de noapte zguduit de o explozie foarte puternica ce a daramat pur si simplu reactorul numarul 4 al Centralei Atomoelectrice. A fost o premiera, una nefericita, dezastrul fiind unic in istoria omenirii. Rezultatul? Contaminarea radioactiva a zonei inconjuratoare dublata de un nor cu precipitatii radioactive ce a lovit o buna parte din Europa si chiar America de Nord!cernobil

Si poate ca acel dezastru a mai avut un efect, a fost un puternic semnal de alarma privitor la forta energiei nucleare. Adevarul este ca suntem, am ajuns, in evolutia umanitati tocmai in aceasta era, era nucleara, iar viitorul omenirii nu poate exista fara energia nucleara, vitala in dezvoltarea ulterioara a societatii.

In prezent zona Cernobil si orasul invecinat Pripiat sunt parasite, viata ce candva prospera in acele locuri este acum incompatibila cu nivelul extrem de ridicat al radioactivitatii. O zona parasita in graba, incremenita in timp, pentru ca nimeni nu a fost lasat sa ia ceva la plecare, pana si hainele oamenilor au fost puternic contaminate. Si peste toate, din loc in loc troneaza cate un panou sinistru  ce te atentioneaza de iminentul pericol.

Progresam uimitor, descoperim pe zi ce trece tot mai mult din ceea ce inseamna energia nucleara, lovim in acceleratoare de particule atomi. Facem toate astea, dar cat de pregatiti suntem sa si controlam aceasta Cutie a Pandorei numita Stiinta? Cernobil a fost un accident tragic, nefericit, ce se poate repeta… riscam in viitor sa avem in toate colturile lumii cate un panou (ca cel de mai sus) ca „amintrie” unui pericol prezent?

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.

Lasă un răspuns