Elon Musk a cumparat Twitter cu 44 de miliarde de dolari

Un pariu nebun facut de Elon Musk…

Este oficial, Twitter a acceptat propunerea facuta de Elon Musk. Patronul Tesla si SpaceX va cumpara integralitatea actiunilor Twitter in circulatie, cu 54,20 dolari bucata ceea ce corespunde cu propunerea initiala a miliardarului.

La mai putin de o luna de la lansarea in operatiunea de a “pune mana pe Twitter”, Elon Musk, patronul Tesla si SpaceX (si cel mai bogat om de pe planeta totodata), a reusit pariul facut. Intr-un comunicat aparut pe data de 25 aprilie, Twitter a anuntat ca a accepat oferta facuta de miliardarul Elon Musk, pe data de 14 aprilie. Elon Musk, proprietarul actual a 9,2% din actiunile Twitter, urmeaza sa achizitioneze cele 90,8% ramase, la un pret de 54,20 de dolari bucata.

Suma totala este estimata la 43 de miliarde de dolari, chiar daca Elon Musk a declarat ca a pregatit pentru aceasta afacere 46,5 miliarde de dolari.

Pe Wall Street, sosirea lui Elon Musk in fruntea Twitter a fost foarte bine primita. Actiunile au ajuns la 5,46 in decurs de cinci ore. Cresterea a continuat dupa ora 15 si a ajuns la 5,65% la inchidere.

Elon Musk si Twitter, un roman incredibil

Ceea ce s-a petrecut cu Twitter poate fi considerat un eveniment istoric. In istoria webului, niciodata o companie atat de mare nu a fost cumparata atat de rapid, fara sa mai punem la socoeala cum toate demersurile au fost facute publice, inclusiv negocierile. Si mai inedit este faptul ca nu Tesla sau SpaceX a cumparat Twitter ci insusi Elon Musk. O astfel de miscare ne determina sa ne punem o multime de intrebari.
Cel mai impresionant in toata aceasta afacere inedita este cronologia.

Musk a plecat de departe, nimeni nu ii dadea nicio sansa, nimeni nu a crezut ca va reusi sa cumpere Twitter. A incercat initial o lovitura de poker, apoi a enervat consiliul de adminstratie al Twitter care a luat masuri pentru a bloca orice achizitie ostila dupa care, in cele din urma, a acceptat propunerea facuta de Elon Musk. Intre prima tentativa a lui Elon Musk de a cumpara Twitter si cumpaarea porpiu-zisa au trecut doar 21 de zile. Negocierile au durat probabil mai putin de 48 de ore.
In urma cu cateva zile, ipoteza Elon Musk proprietarul Twitter parea dificil de imaginat. Oferind suma de 46,5 miliarde de dolari si declarand public autoritatilor financiare aceasta suma, Elon Musk a facut o afacere profitabila dupa parerea unora. Twitter nu a avut initial incredere in aceasta propunere, insa, in cele din urma a reusit sa inteleaga ca miliardarul este cam greu de oprit.

Oferta facuta de miliardar era prea frumoasa pentru a fi refuzata si Twitter nu si-a permis luxul de a intra in colimatorul lui Elon Musk (Elon Musk ar fi putut acuza Twitter ca a refuzat o oferta excelenta in timp ce consiliul de administratie are obligatia legala de a alege cea mai profitabila oferta, fara sa provoace prejudicii companiei).

Cu siguranta vor exista numeroase alte articole pe aceasta tema, multi nu vad cu ochi buni aceasta afacere…

Sursa: https://www.numerama.com/tech/936207-elon-musk-rachete-twitter-et-va-potentiellement-changer-lhistoire-des-reseaux-sociaux.html

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.

Lasă un răspuns