Sfaturi utile de la InstructorulTau care te ajuta sa promovezi examenul auto din prima

driver-job-description-5558x3706-2020123

Daca te gandesti sa faci scoala de soferi, cu siguranta iti doresti sa promovezi examenul auto din prima. Din pacate, riscurile de a nu promova sunt destul de mari, cel putin daca analizezi statisticile nationale.

Mai bine de 50% dintre elevii scolilor de soferi nu reusesc sa ia examenul din prima, ceea ce aduce o doza destul de mare de stres si cheltuieli suplimentare. Exista si scoli de soferi precum scoala de soferi Brasov InstructorulTau, unde rata de promovabilitate trece de 70%, insa sunt o exceptie.

Secretele unui examen incununat de succes sunt simple:

  • alege o scoala care a confirmat printr-o rata de promovabilitate mare si un instructor cu care te intelegi;
  • dedica-ti timp pentru studiu!

Cel de-al doilea sfat este, de fapt, cel mai important, in conditiile in care majoritatea celor care nu reusesc sa promoveze examenul au probleme la partea teoretica. Din fericire, partea teoretica nu este atat de grea precum lasa rezultatele sa se inteleaga. Daca urmezi urmatoarele sfaturi, vei putea sa o asimilezi foarte bine si iti vei creste in mod considerabil sansele de promovare.

Sfaturi utile care te ajuta sa promovezi examenul auto din prima

  1. Citeste Legislatia Rutiera! Nu trebuie sa inveti pe de rost textele de lege, ci doar sa le citesti si sa le intelegi. Legislatia este bazata pe reguli cat se poate de logice, care sa ajute soferii, nu sa le faca viata grea. In general, toate legile sunt gandite pentru o eficientizare a traficului si pentru siguranta celor care sunt pe strazi. Tocmai de aceea, lectura atenta este piesa de temelie a procesului de invatare.
  2. Cauta si alege corect instructorul cu care vei invata sa conduci! Un instructor bun trebuie sa bifeze cateva calitati: sa fie intelegator, sa iti raspunda tuturor intrebarilor, sa explice cat mai bine toate detaliile si sa te poata evalua corect. Cu siguranta, instructorul va sti daca esti pregatit sa promovezi examenul sau daca trebuie sa mai iei cateva ore;
  3. Fa toate manevrele si incearca sa conduci in conditii cat mai delicate! Nu trebuie sa lasi situatiile grele sa apara dupa ce ai luat permisul. Cel mai bine este sa treci prin ele atunci cand esti in scoala, deoarece este singurul moment in care ti se permit greseli. Cere-i instructorului sa faci toate tipurile de parcare, sa conduci pe cat mai multe conditii de drum, sa conduci atat ziua, cat si noaptea si sa te ajute sa te familiarizezi cu sensurile giratorii si alte situatii mai dificile din trafic.
  4. Asigura-te ca sedintele de condus sunt cat mai lungi! Exista instructori care scurteaza orele de sedinta, ceea ce poate fi extrem de daunator. Este important sa beneficiezi din plin de fiecare ora in parte.
  5. Nu incerca sa fii pilot! Cu siguranta ai vazut o multime de oameni care au un stil de condus degajat si sigur. Nu este cazul sa incerci un astfel de stil de condus. Atunci cand esti soferi incepator, trebuie sa fii atent la absolut toate detaliile iar acest lucru aduce cu sine o doza de incordare si de stres. Ai tot timpul la dispozitie sa devii din ce in ce mai degajat.

Orice examen este dificil. Examenul auto nu este nici pe departe printre cele mai dificile examene pe care le vei da vreodata, ci este doar unul care necesita foarte multa atentie. Daca te pregatesti bine si daca acorzi atentie maxima orelor de condus, nu ai cum sa nu reusesti. Chiar daca, printr-o intamplare, nu reusesti sa promovezi din prima, nu este nicio tragedie. In timpul dintre examene poti sa te pregatesti mai mult, in asa fel incat in momentul in care iei permisul sa ai deja o experienta solida in trafic.

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.

Lasă un răspuns