Elon Musk il ataca din nou pe Jeff Bezos prin intermediul unui tweet ironic

Vineri 27 august, Elon Musk l-a atacat pe Jeff Bezos, cel mai mare rival al sau in cursa spatiala dupa ce o filiala de la Amazon a protestat contra proiectelor SpaceX si a depus o plangere cu privire la instalarea de noi sateliti Starlink. Directorul general de la SpaceX, Elon Musk, a postat pe Twitter faptul ca Jeff Bezos, fondator si presedinte executiv Amazon, “s-a retras din functia pentru a avea un job full-time in a da in judecata SpaceX”. In plus, acesta ii scrie intetionat numele gresit, nu Bezos, ci Besos.

Jeff Bezos a renuntat la postul sau CEO al Amazon in luna iulie.

Tweet-ul lui Musk a aparut ca un raspuns pentru un articol despre Kuiper, o filiala Amazon specializata in Internetul prin satelit, care a depus miercuri o scrisoare de protest la Federal Communications Commission, FCC, contra proiectelor SpaceX care vrea sa isi extinda reteaua sa Starlink, de sateliti pentru Internet.

Proiectele propuse de Space X pentru a doua generatie de Starlink, ar trimite in jur de 30 000 de sateliti pe orbita, acesitia adaugandu-se deja celor 1740 de sateliti care sunt deja in spatiu.

O rivalitate care dureaza deja de ceva vreme.

Kuiper a declarat in scrisoarea sa de protest ca SpaceX a incalcat regulile, propunand doua configuratii pentru constelatia de sateliti, in loc de una singura. SpaceX a declarat faptul ca a doua propunere era o solutie de ajutor, in cazul in care FCC ar respinge cumva prima propunere.
Abordarea inovatoare SpaceX care consta in cererea unor configuratii mutual exclusive este un lucru care contravine cu regulile Comisiei si ordinului public. Este un lucru pe care il considera Mariah Dodson Shuman, consiliera juridica la Kuiper, un lucru pe care l-a scris in scrisoarea sa. Dar aceasta scrisoare nu reprezinta o actiune in justitie.

Nu este pentru prima data cand una din firmele lui Jeff Bezos se opune lui SpaceX. Blue Origin, societatea de rachete a lui Bezos a depus o plangere la NASA si a dat in judecata agentia pentru ca a acordat lui SpaceX un contract de 2,9 miliarde de dolari pentru a trimite oamenii pe Luna.

Iar Nasa a pus pe pauza contractul cu SpaceX pentru a putea evalua plangerile.

Cei doi miliardari sunt celebri datorita faptului ca se tot ataca reciproc de foarte multa vreme. Elon Musk a declarat despre Jeff Bezos ca este un imitator si ca isi bate joc de zborurile spatiale, dar si de aterizatorul lunar Blue Origin. Dupa ce SpaceX a obtinut contractual cu NASA, Blue Origin a publicat pe site-ul sau infografii care pareau sa faca o selectie a comparatiilor intre propriul aterizator lunar Blue Origin si Starship de la SpaceX, imens de complex si foarte riscant.

In trecut, Elon Musk, l-a mai ironizat pe Jeff Bezos, spunand, ca “nu poti sa o ridici (pe orbita), LOL! Ironizand incercarea de a contesta contractul cu NASA. Lupta dintre cei mai bogati oameni din lume devine din ce in ce mai interesanta….

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.

Lasă un răspuns