Cum se realizeaza sablarea jantelor auto?

Sablarea jantelor este o metoda rapida si eficienta de indepartare a impuritatilor de pe suprafata lor. Daca ar fi sa se realizeze aceasta operatiune manual, pregatirea pieselor ar dura foarte mult timp pana la obtinerea unei finisari sau o curatare optima.

Cand vine vorba de sablare jante auto, firma SablamTOT dispune de toate metodele si echipamentele de curatare necesare pentru a realiza o lucrare de calitate.

SablamTOT se ocupa de sablarea jantelor prin diferite metode.

Una dintre metodele folosite pentru sablare este sablarea cu nisip.

Aceasta metoda este o metoda de curatare abraziva, care foloseste nisipul ca material de curatare pentru suprafete. Cu ajutorul nisipului se pot sabla jante, bene, sasiuri, aproape orice componenta auto. Sablarea mai poate fi folosita si pentru curatarea caroseriei de straturile de vopsea veche, rugina sau alte depuneri.

Tot cu ajutorul nisipului mai poate fi indepartata si rugina, sau vopseaua. Prin metoda sablarii cu nisip pot fi sablate atat jantele din tabla, cat si cele din aliaj.

Avantajul folosirii sablarii cu nisip pentru sablarea jantelor este faptul ca nisipul este unul dintre cele mai accesibile si putin costisitoare materiale abrazive. Acest lucru face ca nisipul sa fie alegerea principala cand se realizeaza operatiuni de sablare.

Ce reprezinta operatiunea de sablare?

Sablarea este o metoda de curatare a suprafetelor solide, cu ajutorul abrazivilor suflati pe piatra, sticla, metal sau alte materiale tari, prin intermediul aerului comprimat. Particulele de abraziv sunt suflate cu o viteza foarte mare pe acea suprafata, reusind sa indeparteze, sa desprinda orice urma de depunere.

Sablarea este folosita in special inainte de operatiunea de vopsire. Cu ajutorul ei suprafetele sunt netezite si finisate pentru vopsirea electrostatica.

O alta metoda folosita pentru sablarea auto este sablarea cu gheata carbonica. Tehnica de sablare cu gheata carbonica este folosita in special pentru curatarea matritelor de adezivi. Gheata carbonica este un abraziv moale care nu afecteaza deloc suprafetele. In plus sablarea cu gheata carbonica este o metoda blanda cu mediul inconjurator, nu polueaza si nu lasa reziduuri in urma curatarii. Aceasta gheata carbonica este defapt dixodid de carbon la temperaturi foarte scazute.

Ce alte piese mai pot fi curatate prin intermediul sablarii?

Pentru industria auto sablarea este ideala atunci cand vine vorba de restaurare si reconditionare. Cu ajutorul sablarii se pot:

  • sabla capace, cutii de viteze
  • usi, capote
  • curatarea stropilor de sudura acolo unde este nevoie
  • sablarea echipamentelor de asamblat jante sau anvelope
  • sablarea parbrizelor
Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.

Lasă un răspuns