Ce se ascunde in spatele hotelor de bucatarie?

curatare hote

 

Hotele, vechea problema din bucatarie. Desi hota este cea mai importanta piesa din bucatarie, ea ne da si cele mai mari batai de cap. Hota este cea care ajuta la evacuarea si filtrarea aerului viciat dintr-o bucatarie. Curatarea hotelor trebuie sa se faca periodic fara sa fie neglijate.

De ce este important sa se curete hotele?

In hote se aduna depuneri mari de grasime, care in timp pot deveni extrem de inflamabile. Acea grasime, daca este supusa chiar si celor mai mici temperaturi, se poate topi, se scurge si se poate aprinde foarte usor. Grasimea din hote este responsabila de iscarea a multor incendii devastatoare din bucatarii.

In acelasi timp, depunerile de grasime pot deveni un loc potrivit pentru dezvoltarea microbilor.

Daca hotele din bucatariile dumneavoastra pot fi curatate de catre membrii familiei, atunci cand vine vorba de hotele profesionale, din restaurante, trebuie sa apelati la o firma specializata in curatenie industriala.

O astfel de firma este Sablam-TOT. Sablam-TOT este cel mai mare inamic al grasimilor din sistemele de exhaustare.

Echipa se ocupa de servicii de curatare si degresare a hotelor, dar si de curatare tubulaturi si a intregului sistem de exhaustare.

Curatarea unui sistem de exhaustare presupune mai multi pasi:

  • curatare hota
  • degresare hota
  • curatare/ degresare tubulaturi
  • curatare ventilator
  • curatarea zonei unde se debaraseaza gunoiul
  • curatarea cosurilor de fum
  • curatarea filtrelor hotei (filtre de aluminiu etc.)

Filtrele murdare vor polua aerul din casa, sau zona unde cantina sau restaurantul tau isi desfasoara activitatea.

Cei mai multi oameni petrec cel putin 60% din ziua lor la domiciliu, si asta inseamna faptul ca, aerul din interior, si anume calitatea sa este extrem de importanta. Acest lucru este important mai ales pentru persoanele care au alergii, sau probleme ale sistemului imunitar.

In cazul in care gatiti la gaz, filtrul din hota voastra se poate imbiba cu monoxid de carbon, dioxid de azot si formaldehida. Toate acestea dauneaza grav sanatatii oamenilor.

Utilizarea unui aragaz electric nu inseamna ca este neaparat un lucru mai bun. Arzatoarele electrice produc particule ultrafine, transformand praful in vapori. Daca aceste particule nu sunt filtrate, ele vor pluti in aerul din casa ta.

Grasimea din hote mai poate cauza si mirosuri neplacute intr-o bucatarie. Aceste mirosuri atrag si insecte, cum ar fi musculitele de fructe sau chiar gandaci.

Evita toate aceste probleme si alege sa iti cureti hota periodic!

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.

Lasă un răspuns