Cum arată topul caselor de pariuri după procesul de licențiere ONJN

pariurix - locoo(1)ONJN și-a intrat în rol după ce noul proces de licențiere a fost aprobat de guvern,  iar noul top de case de pariuri online arată diferit față de cel vechi. Sfârșitul anului 2015 a reprezentat un punct de cotitură pentru operatorii de pariuri online care activau și în România. În acest moment, brandul din topul anilor precendeți nu mai are dreptul să opereze pe piața noastră, însă acest aspect pare să se fi făcut deja uitat în rândul pasionaților de adrenalină.

Topul caselor de pariuri online

Opinia specialiștilor cu privire la oferta disponibilă pentru consumatorii din țară este una cât se poate de bine-documentată și de aceea, am preluat topul realizat de cea mai activă comunitate de pariori din România. Iată cum arată clasamentul la aproape un an de zile distanță după schimbările legislative majore adoptate de Statul Român.

Unibet (D. ONJN 2164 / 28.08.2015)

Unibet este o agenție recunoscută pentru oferta cea mai completă și competitivă de sporturi, ligi și tipuri de pariuri. Operatorul britanic a primit premiile de cel mai bun operator al anului 2015 și cea mai bună platformă de pariuri live în același an.

Sportingbet (D. ONJN 2163 / 28.08.2015)

Fondatorul acestei agenții a fost unul dintre vizionarii temerari care au pus bazele pariurilor online. Agenția dispune de cote foarte bune pentru pariurile de tip Pauză/Final și oferă programe VIP personalizate, tuturor celor care doresc să joacă sume mari.

Netbet (D. ONJN 1279 / 29.06.2015)

Netbet una dintre cele mai bogate și atractive oferte de pariuri live. Pe site-ul operatorului găsim ponturi oferite de legendarul fost component al naționalei româniei, Dan Petrescu, pentru meciurile de Liga 1 și Liga Campionilor.

Fortuna (D. ONJN 2159 / 28.08.2015)

Aceasta este singura casă de pariuri din acest top care activează și pe piața offline, având peste 700 de agenții deschise pe întreaga suprafață a țării. Jucătorii de pariuri de tip sistem aleg Fortuna, deoarece operatorul le oferă pasionaților posibilitatea de a plasa cea ma mică miză pe acest tip de pariu, și anume $0,10/linie.

Și mai mult decât atât, utilizatorii înregistrați la această casă de pariuri pot depune și retrage bani direct din agențiile offline, evitând astfel tranzacțiile bancare, care presupun deseori taxe și timp pierdut.

Betano (D. ONJN 3311 / 18.12.2015)

Betano este o agenție apreciată pentru interfața extrem de prietenoasă și rapidă. Acest operator a lansat în premieră mondială, o aplicație de pe care consumatorii pot naviga și paria prin comandă vocală.

Un alt element exclusiv este pariul cu marjă 0, disponibil pentru câte un meci în fiecare zi. În cazul evenimentului desemnat, casa de pariuri nu își oprește nici o marjă de câștig și astfel, cotele oferite sunt cele mai bune posibile, din punct de vedere matematic.

Aceștia sunt cei mai apreciați 5 operatori pe plan local. Însă pe lângă schimbarea brandurilor rămase în industrie, există și alte modificări pe care toți pariorii trebuie să le cunoască.

Impozitare

Fiecare utilizator care a retras bani de la pariuri online este obligat să completeze și să depună declarația 200 de la ANAF. Nici depunerile și nici profitul nu sunt luate în calcul în ceea ce privește calcularea impozitului datorat, ci numai sumele retrase. Astfel, orice parior este obligat să plătească impozit chiar dacă nu a realizat nici un profit.

Partea bună este în schimb, cota de impozitare foarte mică, care nu depășește 1% din sumă, atunci când vorbim de premii în valoare de până la 66.750 RON. Practic, dacă pariorii efecutează retrageri individuale cu valori mai mici de aproximativ 14.750 de Euro, nu vor plăti mai mult de 1% către stat, conform informațiilor publicate pe site-ul ONJN.

Impozitul va fi calculat de ANAF, așa că utilizatorii nu trebuie șă facă altceva decât să completeze retragerile. Calculul se face individual pe fiecare retragere, astfel, un utilizator poate să retragă chiar și zeci de mii de euro, plătind aceeași cotă de 1%, atâta timp cât se încadrează sub baremul de 66.750 RON per operațiune.

Atenție! Câștigurile provenite din pariuri plasate la agențiile de cartier nu trebuie completate în declarație, întrucât impozitul cuvenit statului este oprit și plătit chiar de către operator. Pentru orice alte nelămuriri puteți să vă adresați membrilor comunității pariorilor din România, chiar pe forumul de discuții dedicat problemelor legislative.

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.

Lasă un răspuns