Adevaratii artisti

Se spune ca artistii sunt neintelesi, din aproape toate punctele de vedere si poate ca uneori asa si este, dar asta nu ii opreste din a face ceea ce le place, asa ca de ce sa nu recunoastem si noi ca ne place cate ceva. Mie imi place sincer putin ca sa zic asa sa sculptez, fie ca vreau sa cioplesc sau ca vreau doar sa ma relaxez zdrobind niste piatra, toate astea erau banale pana intr-o zi.

foita-de-aur-italia-8eEra o zi ca oricare alta, abia venisem de la munca, si stiam ca urma weekendul, era timpul sa pierd cateva ore bune in atelier alaturi de micutii mei prieteni, si sa ne bucuram impreuna de tot ce ne are de oferit imaginatia. Am inceput sa sculptez ceva scos dintr-un vis, pe care il avusesem mult mai in urma si de ce sa nu continui acum sa il transpun in realitate prin intermediul sculpturii, asa ca ora dupa ora vedeam cum zboara din tipar si nici nu mai stiam numarul lor sau oare cand am reusit sa adorm cu capul pe banca atelierului, tot ce stiu e ca a doua zi cand m-am trezit in atelier, am deschis usor ochii si uite ca a aparut, acel mic vis era deja realitate si ma bucura nespus, doar ca un mic detaliu ii lipsea, vroiam sa fie ca o capodopera a tuturor creatilor mele.

Initial m-am gandit sa il vopsesc dar desi parea o idee buna m-am razgandit imediat fara doar si poate asa ca ideea genial a venit in timp ce eram la masa, am sarit ca piscat de un porc tepos la calculator si am cautat foita de aur ca sa imbrac micuta mea capodopera, cum de nu ma gandisem la asta mai devreme.

A doua zi cand a ajuns am inceput sa imbrac micuta mea creatie in acea foita de aur, cu multa atentie la care nici nu m-as fi gandit sa arate asa de bine.

Am construit un loc de onoare de unde sa il poata admira oricine trecea pe langa dar sa nu il poata atinge sub nicio forma, si uite ca de fiecare data cand il priveam zambeam si mai mult, pentru ca una e cand ai un lucru muncit cu mainile tale si alta e cand il cumperi gata facut si te bucuri o scurta perioada de el, de-aia fericirea era mult mai mare cu fiecare privire aruncata asupra lui.

Ajunsesem sa tin foarte mult la acel obiect, mai mult ca la multe alte lucruri si toti au vazut poze cu mica mea minune si m-au intrebat de unde l-am cumparat si multi au crezut ca e tot facut din aur, deja comparandu-ma cu vreun miliardar de succes care in realitate era sculptat si invelit in foita de aur, se pare ca nu toata lumea poate face diferenta intre ceva veritabil si ceva doar poleit, e trist intr-un fel si te bucuri de asta in acelasi timp, dandu-ti o senzatie care cu greu o simti mereu.

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.

Lasă un răspuns