O lume de poveste

Oare cati baietei si cate fetite din lumea intreaga nu cunoaste povestea Frumoasei din padurea adormita? Cred ca nu exista un astfel de copil… nu-i asa? Si toti copii au fost sunt si vor fi fermecati de astfel de povesti. Povestea printesei la al carui botez i-a fost ursit un mare rau de vrajitoarea cea rea a facut inconjurul lumii, si, spun eu… a generat multe obiceiuri printre cei de azi, de dinainte si din viitor.

O lume de poveste

Vorbesc acum despre obiceiul acelor ursitoare botez care, la ora doisprezece noaptea, vin si ii ursesc micutului sau micutei numai de bine.. fericire, sanatate, bogatii, implkiniri pentru ei si pentru parintii lui.

Atfel de obiceiuri, banale poate la o prima vedere, sau poate chiar prea comune au devenit deliciul tuturor invitatilor la petrecerile de botez. Este momentul in care mama isi ia in brate comoara… iar zanele ursitoare ii ureaza tot ceea ce trebuie. Recunosc ca astfel de momente parca devin magice. In mometul in care apar fetele costumate in ursitoare parca totul in jurul nostru se transforma in basm… sau basmele se transforma in realitate… Oricum ar fi.. este o lume de vis.

o lume de povestePoate ca astfel de obicei i-ar fi incantat si pe parintii mei… ai vostri.. ai nostri ai tuturor… De ce spun asta? Pentru ca un copil este cel mai frumos, cel mai minunat… cel mai de pret care i se poate intampla unui om. In momentul in care ai un copil simti ca viata nu a trecut pe langa tine degeaba, simti ca nu ai trait degeaba, simti ca ai pentru cine sa muncesti, simti ca ai pentru cine sa lupti.

Si astfel iti doresti sa ii oferi totul inca de la primele sale zile de viata. Un bun inceput pentru a pasi cu dreptul in viata sunt aceste ursitoare simbolice care ridica moralul copilului, inconstient inca de ceea ce se intampla in jurul lui, dar si al copilului.

Mai tarziu lucrurile vin de la sine… copilul creste… face primii pasi in viata, la gradinita, la scoala, la facultate, se casatoreste si.. ajunge parinte la randul sau. Si ce bine te simti tu cand ai vazut ca pruncul din bratele tale caruia i s-a ursit numai de bine a devenit un om in toata firea si are propria familie. Est cel mai mandru ca parinte ca ti-a reusit totul.. sa-ti educi frumos fiul/fiica.

O lume de poveste este usor de creionat in viata reala.. iti trebuie doar putina maginatie… ceva ambitie si..traditii frumoase. Ii poti construi copilului tau o luime de poveste a lui… foarte simplu, oferindu-i iubirea si sprijinul tau neconditionat.

Nimeni nu va sti vreodata despre ce am vorbit eu acum decat in momentul in care va avea proprii copii pentru ca numai un parinte poate intelege un alt parinte si doar un parinte isi poate da seama ca atunci cand vorbesti despre binele copilului tau ajungi sa nu iti mai gasesti cuvintele. Nu-i asa dragi parinti? Cu bune si rele… copii nostru sunt cea mai de pret comoara.. ei sunt lumea noastra de poveste.

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.

Lasă un răspuns