Cateva intrebari pentru a defini mai bine proiectul tau de blog

Daca ai un proiect de blog sau mai multe, poate uneori iti mai pui unele intrebari foarte practice- ce trebuie sa faci pentru a crea un blog? Ce platforma ar trebui sa alegi? Cum devii cunoscut sau popular? Dar oare te-ai gandit pana acum sa definesti asa cum trebuie un proiect de blog?

La anumiti factori mai intimi dar care pot structura viziunea ta cu privire la blogging? Iata cateva intrebari care ar putea initia aceasta reflexie. Care este abordarea ta cu privire la blogging? Vrei sa devii inainte de toate un blogger pentru tine sau pentru altii? Blogul tau va fi unul personal sau unul profesional? Nu toata lumea are aceleasi intentii sau aceleasi ganduri.

Unii vor ca blogul lor sa fie un jurnal mai mult sau mai putin intim in care sa povesteasca experientele prin care trec sau pentru a lasa o urma. Altii vor vedea un blog drept o platforma unde se pot exprima si unde pot da sfaturi celor din jur. Vor sa le fie utili, vor sa ii inspire si asa mai departe. Atunci cand tinem un blog pentru cei din jur ne vom axa mai mult pe performante, pe claritate sau de maniera de a promova articolele. Care va fi subiectul blogului tau? Sa alegi subiectul blogului tau nu inseamna sa te gandesti doar la tema care te intereseaza.

Pentru a face aceasta alegere, va trebui mai intai sa te bazezi pe caracterul tau- esti o persoana care se satura foarte repede de un subiect si care are nevoie de diversitate pentru a –si pastra motivatia intacta? Apoi, mai trebuie sa tii cont de posibilitatile oferite de subiect. Este suficient de vast pentru a alimenta articole timp de mai multi ani? Care iti sunt modelele? Sa devii blogger inseamna sa sosesti intr-o lume care nu te-a asteptat pentru a exista. O dura realitate care seamana cel mai adesea cu o adevarata claca atunci cand ne lansam.

Pentru ca ne dam seama ca nu toata lumea vine repede- repede sa citeasca articolele, chiar daca suntem foarte mandri de ele. Inseamna mai degraba sa dai din coate pentru a te face cunoscut. Nu trebuie deci sa te gandesti doar la ambitiile tale personale, ci sa privesti si la ce se intampla in jurul tau. Trebuie sa iti gasesti unele modele, oameni pe care ii admiri pentru tonul lor, pentru stilul lor, pentru universul lor si frecventa lor de publicare. Trebuie deci sa citesti cat mai multe bloguri si sa vizitezi cat mai multe bloguri pentru a putea avea o privire critica si pentru a sti mai bine ceea ce vrei. Nu trebuie sa iti fie frica de concurenta ci trebuie mai degraba sa te inspiri pentru a avansa.

Care iti sunt defectele, calitatile si prioritatile? Blogul trebuie sa fie in acord cu personalitatea ta. De exemplu, daca nu iti place sa iti povestesti viata, stii ca vei fi mai bun pe unele subiecte impersonale sau adoptand o abordare mai informativa.

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.

Lasă un răspuns