Castitatea conjugală – înţelepciunea

Castitatea conjugală
Sursa foto – Google images

Eşti bărbat sau femeie până la ultima fibră a fiinţei, se zice… Sexualitatea îşi revelează sensu` simbolic, căutând cu pasiune unitatea „un singur trup!„ Noţiunea de castitate, desemnează mai înainte de orice o calitate spirituală… înţelepciunea! Cei slabi nu pot rezista ispitei din afară patului conjugal, mânaţi de indemnu`: „Eu ştiu să-mi trăiesc viaţa!„ Viaţa ce se rezuma în juru` plăcerilor trupeşti!

Sunt, adunate atâtea poveşti cu-atatea motive de-a sări gardu`, încât demn de dispreţ ar părea cel care cere socoteală, nu cel care cade în păcat! Trupul îl speli, sufletul nu… Pe drept se spune că este o virtute din abundenţă de iubire… castitatea! Câţi oare înţeleg?! Omul e supus tentaţiilor şi ispitei! Şi femeia şi bărbatul în egală măsură! În fata îşi jură fidelitate şi dragoste eternă iar în spate şi-o pun cu vecinul/vecină… sunt sătul de declaraţiile astea şi de cei care se arată a fi căşti cică cu iubita şi în rest ticăloşi şi fără scrupule cu ceilalţi…

Castitatea conjugală e o calitate de nepreţuit a cuplului… Doar cine nu a avut parte de ea niciodată, nu mai crede că există! Căci, odată ce ai avut parte de aşa ceva, poţi să păstrezi o imagine pozitivă a ceea ce înseamnă viaţa în doi, iar orice suferinţă va fi trecută cu mult mai multă uşurinţă… Iubirea va bate şi la uşa celui care nu mai spera, iar fidelitatea va veni de la sine!

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.

Lasă un răspuns