Crossfit, yoga, jogging- ce sport trebuie sa alegi pentru a-ti tonifia corpul?

Oare care activitate fizica este cea mai potrivita atunci cand vrei sa iti pastrezi energia, sa te bucuri de forma fizica pe care ai capatat-o pe timp de vara si cand vrei sa ai cel mai tonic si mai liber corp? Iata cateva idei care s-ar putea sa functioneze.

CrossFit pentru a-ti sculpta muschii. Un amestec de cardio, de intarire musculara si de halterofilie, cu ridicari de greutati, CrossFit este un program variat de antrenament fondat de catre o gimnasta in anii ’70. Ideea este sa se creeze un antrenament intensiv, simplu si accesibil tuturor prin intermediul unor miscari functionale. Seriile de exercitii sunt variate in functie de zile. Aceasta activitate este cea care te va ajuta sa ai muschi mai rezistenti si un sistem cardiovascular intarit. Te ajuta sa lucrezi o mare parte a corpului.

Boxul este si el foarte eficient pentru un antrenament cardio. Dar si foarte complet. Mai individualist, cyclingul in sala poate sa fie si el interesant atunci cand vrei sa slabesti.

Jogging, ideal pentru inima. Sa alergi nu a fost niciodata atat de in tendinte. Alergatul este cel care pune inima la munca si stimuleaza in acelasi timp sistemul cardiovascular si deci si sanatatea in general. In plus, impactul la sol amelioreaza densitatea osoasa, un lucru bun atunci cand imbatranim si vrem sa prevenim osteoporoza.

Rezistenta permite de asemenea, sa arzi grasimi, cu conditia sa alergi macar 45 de minute. Abdomenele si coapsele castiga si ele in tonicitate.

Ciclismul este alternativa ideala la jogging. Mai ales atunci cand nu ai facut sport de foarte mult timp si incerci sa reiei lupta contra grasimilor fara sa iti traumatizezi articulatiile. Bicicleta liptica in sala, mersul rapid sau inotul dau si ele cele mai bune rezultate. Cu conditia sa ale practici in ritm regulat.

Yoga dinamica pentru a munci toti muschii. Sa realizezi serii de posturi mai dinamice precum vinyasa, un tip de yoga unde se inlantuie mai multe miscari cu fluiditate ghidate de catre respiratie, facute in ritm de muzica este din ce in ce mai in voga. Iata un nou concept de noi miscari de yoga precum Intense Hip – Hop yoga, Humble Warrior sau yoga detox. Intreg corpul este tonifiat, abdomenul este intens lucrat, bratele si picioarele sunt si ele cel mai bine lucrate. Supletea si echilibrul sunt si ele lucrate si intarite.

Yoga Kundalini, pentru oxigenarea corpului si a mentalului. In sanscrita, kundalini desemneaza energia vitala care este legata de chakre. Ideea acestui tip de yoga este sa o deblocheze pentru o face sa urce in cap si in inima. Beneficiile sunt foarte multe pentru corp. Si se resimt mai ales la nivel mental. Vei resimti deci mai putin stres, vei avea mai multa incredere in tine, dar si o mai mare capacitate de adaptare la anumite evenimente. Practica sa regulata are si un efect benefic asupra sistemului imunitar, endocrinian si nervos. Corpul si abdomenul devin mai tonifiate, tenul este mai oxigenat si este mai stralucitor.

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.

Lasă un răspuns