click aici

Sunt un OM


om– ” … fiindca plata pacatului este moartea, dar darul fara plata al lui Dumnezeu este viata vesnica in Iisus Hristos, Domnul nostru”, pentru ca nu imi pot opri ironia sa curga spre chipul parca deodata mantuit. Si completez:
– Atunci la ce bun sufletul meu?
Acum tristetea ochilor chipului meu se revarsa peste mine nestingherita. 

– Nu te doare pacatul tau? Nu vrei sa fii izbavit? ” Daca ne marturisim pacatele, El este credincios si drept, ca sa ne ierte pacatele si sa ne curateasca de orice nelegiuire”.
– ” Inima imi bate cu tarie, puterea ma paraseste si lumina ochilor mei nu mai este cu mine. N-a mai ramas nimic sanatos in carnea mea, din pricina maniei Tale; nu mai este nicio vlaga in oasele mele, in urma pacatului meu . Caci faradelegile mele se ridica deasupra capului meu; ca o povara grea, sunt prea grele pentru mine. Ranile mele miros a greu si sunt pline de coptura, in urma nebuniei mele. Sunt fara putere, zdrobit cu desavarsire, tulburarea inimii mele ma face sa gem”.
– „Oricine face pacat face si faradelege; si pacatul este faradelege”, il aud soptind.
– ” Si atunci nu mai sunt eu cel ce face lucrul acesta, ci pacatul care locuieste in mine”.

om Furie, e tot ce deslusesc acum din trasaturile chipului meu crispat ce cutremurat rosteste:
– Aceasta este opera Diavolului, ce te atrage spre Iazul de foc unde va fi plansul si scrasnirea dintilor! ” Pentru ca a randuit o zi in care va judeca lumea dupa dreptate prin Omul pe care l-a oranduit pentru aceasta si despre care a dat tuturor oamenilor o dovada netagaduita prin faptul ca L-a inviat din morti!” Se opreste pentru o clipa, si atintindu-si privirea ochilor in umbra ochilor mei rosteste moale:
– Somnul tau crezi ca te va izbavi de pacate? Trezindu-te, crezi ca vei fi din nou OM ? Asa rasplatesti bunatatea Lui si dragostea parintilor tai? Toata aceasta teorie incepuse sa ma oboseasca, simtind nevoia acuta in somn sa dorm.
– Nu stiu cum sa ma exprim mai plastic, pentru a te face sa intelegi pe deplin ceea ce vreau sa iti spun.

Mi se rupe sau mi se falfaie, daca-ti mai amintesti bancul cu Stefan cel Mare! „Sunt ca un om, care n-aude, si in gura caruia nu este nici un raspuns. Iar eu Sunt ca un mut, care nu deschide gura”. Cat despre restul, daca stii raspunsul, de ce ma mai intrebi? De aceasta data nedumerirea se lateste in ochii mei. Oftez, reprosandu-mi ca uneori, chiar aflat „de cealalta parte”, sunt ceva mai prost ca de obicei. „Prietenii si cunoscutii mei se departeaza de rana mea, si rudele mele stau deoparte”.
– „Cand striga un nenorocit, Domnul aude, si-l scapa din toate nenorocirile lui. Ingerul Domnului tabaraste in jurul celor ce se tem de El, si-i scapa de primejdie „.
– „Toate oasele i le pazeste, ca nici unul dintre ele sa nu se sfarame”! Aveam un oarecare chef sa fiu ironic.
– „Fereste-ti limba de rau si buzele de cuvinte inselatoare”! 

-Stii ce? M-am saturat de atatea discutii inteligente, in definitiv, vrei nu vrei, trebuie sa ai grija de mine, raspunzi doar inaintea forurilor superioare pentru pielea mea! Asa ca fa bine si baga la cap ce iti explic eu acum in marea mea intelepciune: da-mi chipul inapoi, da-mi inma si trupul inapoi si incearca pe viitor sa stai mai departe nevazut alaturi de mine, in curand ma voi trezi si vei avea din nou de lucru! Somnul acesta doar mi-a deschis ochii si apetitul. Cere pentru mine un dram de intelepciune si noroc pe termen nelimitat, iar daca poti, pune-mi si o vorba buna pe-acolo. Daca nu iti convin conditiile mele, lasa-ma sa stiu, ma voi transfera cu constiinta, inima, suflet si bagaje la tibetani ori la catolici, ca tot am un drum de facut si pe la Vatican! O dispensa, cateva sute de „Ave Maria’ si sunt ca nou. A, si daca vrei sa iti dai demisia, nu uita de preaviz, sa iti pot gasi un inlocuitor mai maleabil, bine?

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.
LoccoChicco

LoccoChicco

Un sentiment adanc existent in fiecare, o umana nazuinta spre un “mai bine” menit, poate inconstient, sa duca la o lume mai buna… omniprezentul sentiment . Indiferent de epoca, indiferent de nivelul educational sau intelectual, omul a dorit o lume mai buna.


Related Articles

Dezavantajele persoanelor care lucreaza la negru

Deseori, pentru ca nu au de ales, multe persoane aleg sa lucreze la negru. Munca la negru are   multiple

Graffiti este un kitsch?

Depinde de „lucrare”. In opinia mea sunt doua tipuri: vandalism, atunci cand desenele sunt un simplu text, evident continand texte

Siguranta si eleganta

In ziua de astazi te minunezi de cate nenorociri vezi pe la televizor, si aici ma refer in primul rand


No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

Lasă un răspuns

Sari la bara de unelte