Retete cosmetice cu spirulina

retetecosmeticecuspirulina

Ce este spirulina?

Desi spirulina are o multime de efecte benefice asupra organismului, nu foarte multi oameni cunosc toate modalitatile de utilizare. De regula, spirulina este folosita de persoanele vegane ca supliment alimentar in dietele zilnice. Cu toate acestea, acest praf magic este folosit si in industria cosmetica pentru rezultatele incredibile pe care le ofera tenului! Astfel, beneficiile spirulinei nu se limiteaza la cele asupra interiorului corpului.

Spirulina este considera a fi un superaliment, datorita proprietatilor unice pe care le poseda. De exemplu, are un continut de 6 ori mai mare de proteine decat ouale, contine de pana la 6 ori mai mult fier decat ficatul si are o concentratie de 10 ori mai mare de potasiu decat majoritatea fructelor si legumelor. Suna incredibil, nu-i asa? Spirulina creste in zonele cu apa dulce, insa medicii recomanda consumul unui produs biologic, ce vine din productii certificate ecologic. In felul acesta, valorile nutritionale sunt mult mai bine controlatem pentru ca organismul sa se bucure din plin de toate beneficiile spirulinei.

Care sunt beneficiile spirulinei?

Medicii recomanda administrarea spirulinei ca supliment alimentar datorita beneficiilor pe care le ofera intregului organism. Spirulina ecologica de Hawaii, de exemplu, este un produs ecologic de cea mai inalta calitate, care intareste imunitatea organismului si reuseste sa lupte cu succes impotriva gripelor de sezon datorita actiunii sale antivirale. De asemenea, contribuie la reducerea valorilor colesterolului, astfel ca riscul depunerii grasimii pe artere scade semnificativ. De regula, pacientii cu boli cardiovasculare ar trebui sa includa in alimentatia zilnica spirulina pentru a se proteja impotriva eventualelor complicatii.

Spirulina este foarte bogata in fier, astfel ca poate ajuta la tratarea anemiei. Continutul ridicat de fier si vitamina B12 suplimenteaza deficitul existent in organism si, astfel, se observa o ameliorare semnificativa a simptomelor. Pentru reglarea nivelului de fier, spirulina se poate adauga in supe, shake-uri sau smoothie-uri, fiind recomandate cure de maxim 3-6 luni.

Spirulina in retetele cosmetice

Dincolo de beneficiile mentionate anterior asupra starii generale de sanatate, spirulina este prezenta si in industria cosmetica, datorita continutului ridicat de antioxidanti, in special vitamina C, din compozitia sa. Atunci cand este utilizata in diverse masti faciale, spirulina ajuta la reimprospatarea aspectului tenului, dar si la diminuarea ridurilor fine. Exista o multime de tratamente cosmetice cu spirulina pe piata, insa multe dintre acestea pot contine parfumuri sau alti iritanti care mai mult dauneaza tenului. Pentru realizarea unor masti sigure, este nevoie doar de spirulina ecologica si de alte cateva ingrediente care se gasesc in orice bucatarie. Iata cateva retete cosmetice prin intermediul carora se poate profita de beneficiile spirulinei asupra tenului!

Masca faciala pentru luminozitate cu miere si spirulina

Aceasta masca se afla in topul preferintelor datorita multiplelor beneficii aduse tenului. Mierea ajuta la o hidratare intensa a pielii, in vreme ce spirulina confera un plus de luminozitate. Nu in ultimul rand, porii sunt curatati in profunzime, pentru un aspect general placut. O astfel de masca este perfecta pentru a pregati tenul de venirea sezonului cald.

Ingredientele necesare sunt: o lingurita de spirulina, o lingurita de miere si cateva picaturi de apa plata, omogenizate pana cand amestecul devine usor cremos. Este important ca masca pe baza de spirulina sa fie aplicata pe tenul curat, timpul de actionare fiind de maxim 15-20 de minute. Rezultatele sunt cu adevarat spectaculoase, iar costul final este unul minim comparativ cu produsele din comert.

Masca faciala hidratanta cu ulei de cocos si spirulina

Orice tip de ten are nevoie de o hidratare corespunzatoare pentru a-si pastra elasticitatea si fermitatea. Crema hidratanta nu trebuie sa lipseasca din rutina zilnica a unei femei si trebuie aplicata atat dimineata, cat si seara. Cu toate acestea, la interval de cateva saptamani, se recomanda si aplicarea unor masti cu efect hidratant pentru un boost de vitalitate.

Uleiul de cocos are o multime de beneficii pentru ten, putand fi utilizat chiar si pe post de demachiant. In combinatie cu spirulina pudra, rezulta o masca ce are consistenta cremoasa. Inainte de amestecarea ingredientelor, uleiul de cocos trebuie sa fie la temperatura camerei. Masca hidratanta se aplica intotdeauna pe tenul curatat in prealabil cu un gel care sa nu agreseze pielea. Timpul de actionare este de 20-25 de minute, iar masca pe baza de spirulina se indeparteaza simplu si usor cu ajutorul apei caldute si a unui prosop curat.

Masca faciala cu efect regenerator si exfoliant cu smantana, ovaz si spirulina

Desi smantana poate parea un ingredient usor iesit din tipare pentru o masca faciala, aceasta combinatie are efect regenerator asupra pielii. Se poate aplica saptamanal pe tenul curat, fara sa existe posibilitatea aparitiei iritatiilor. Spirulina se amesteca cu smantana si cu o lingura de fulgi de ovaz, pana se obtine o pasta moale. Se intinde pe fata si se lasa timp de 20 de minute. Inainte de a fi curatata, se poate freca usor fata pentru indepartea tuturor impuritatilor, dar si pentru curatarea in profunzime a porilor, avand si un efect exfoliant.

Masca pentru par cu spirulina

Spirulina poate fi folosita si pentru intaririea firului de par. Mastile capilare sunt tot mai frecvent utilizate de femeile care isi doresc un par bogat, plin de stralucire si de vitalitate. In cazul de fata, spirulina se amesteca cu cateva picaturi de zeama de lamaie, 2 linguri de lapte, 5 picaturi de vitamina A uleioasa si o lingura de miere. Pasta astfel obtinuta se aplica pe par si se lasa timp de 30 de minute, dupa care parul se spala cu apa si sampon din abundenta. Pentru obtinerea unor efecte vizibile, masca ar trebui folosita de doua ori pe saptamana, insa chiar de la prima utilizare se va observa o imbunatatire a texturii firului de par.

Asadar, pentru intarirea imunitatii, dar si pentru efectele benefice pe care le are din punct de vedere cosmetic, spirulina ar trebui introdusa nu doar in alimentatia zilnica, ci si in diverse retete de masti homemade. Pretul de achizitie este unul accesibil oricarui buzunar, ceea ce reprezinta un mare punct in plus.

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.

Lasă un răspuns