Donald Trump viseaza sa interzica Facebook si Twitter in Statele Unite ale Americii

Donald Trump viseaza sa interzica Facebook si Twitter in Statele Unite ale Americii si, de altfel, peste tot in lume. In orice caz, acesta este anuntul facut de fostul presedinte american in cadrul unui comunicat oficial. A profitat de aceasta luare de cuvant pentru a felicita guvernul nigerian pentru eliminarea Twitter din tara.

Dupa cum bine stiti, marea poveste de dragoste dintre Donald Trump si retelele sociale, Twitter in special, s-a oprit dupa atacul asupra Capitoliului, planuit pe social media. Acesta a fost condus de catre partizanii pro-Trump in ianuarie 2021. Cu cateva minute inainte ca acesti simpatizanti sa decida sa atace cladirea, Donald Trump multiplica apelurile in care contesta Victoria lui Joe Biden si ii indemna pe toti sa se inarmeze drept raspuns pentru aceste alegeri furate si trucate.

Infruntarile dintre fortele de ordine si partizanii fostului presedinte au provocat moartea a patru persoane. Bineinteles, la scurt timp, retelele sociale au decis la randul lor sa elimine contul lui Donald Trump. Twitter a luat primul aceasta decizie, urmat la scurt timp de Facebook care a decis recent sa elimine contul miliardarului minim 2 ani. Snapchat a luat in egala masura o decizie similara pentru instigare la violenta.

Donald Trump viseaza sa vada Twitter si Facebook interzise

Trump nu mai conduce acum tara insa acest lucru nu il impiedica sa publice cateva comunicate oficiale pe aceasta tema. De data aceasta, fostul locatar al Casei Albe a luat cuvantul pentru a felicita guvernul nigerian pentru faptul ca a eliminat Twitter de pe teritoriul sau. Felicitari Nigeriei care tocmai a interzis Twitter deoarece i-a interzis accesul presedintelui sau.

Donald Trump spera de altfel ca si alte tari ii vor urma Nigeriei exemplul deoarece, dupa parerea lui, retelele sociale sunt niste dusmani ai libertatii. Si alte tari ar trebui sa interzica dupa parerea lui Facebook si Twitter deoarece nu permit un discurs liber si deschis – toate vocile ar trebui sa fie ascultate. Intre timp, concurentii se vor impune. Cine sunt aceste retele scoiale penru a dicta ce este bine si ce este rau. As fi putut face si eu acest lucru cand am fost presedinte, a continuat Donald Trump.

Donald Trump a ajuns si la o concluzie. Insa Zuckerberg nu inceta sa ma sune si sa vina la cina la Casa Alba pentru a-mi spune cat sunt de genial. 2024? In urma cu cateva zile, Twitter a luat decizia de a elimina tweet-ul presedintelui Nigerian Muhammadu Buhari in care acesta ameninta ca urmeaza sa ii pedepseasca pe opozantii politici. Drept raspuns, guvernul a interzis Twitter in aceasta tara pentru a elimina dezinformarea si stirile false.

In urma atacului mortal de la Capitoliu, atac instigat de Donald Trump dupa luni de zile in care a sustinut in mod fals ca el este castigatorul alegerilor prezidentiale din 2020, Trump a fost pus sub acuzare pentru a doua oara de Camera Reprezentantilor fiind primul presedinte care a trecut prin aceasta procedura de doua ori.

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.

Lasă un răspuns