click aici

Cartile, comoara din timp

Cartile, comoara din timp

Imi place sa citesc… mi-a placut acest lucru dintotdeauna, inca de cand eram pe bancile primei scoli si cand citeam “Amintiri din copilarie” sau basmele nemuritoare. Am fost fascinat de lumea care era redata in acele cuvinte magice de catre magicienii cuvintelor. Mai tarziu , creascand, au inceput sa ma intereseze alt gen de carti… am citit zeci, poate chiar sute de carti politiste. Ma transpuneam in actiunea acelor carti… faceam parte din poveste pur si simplu… ma imaginam in diverse situatii… ce sa mai… eram un personaj in adevaratul sens al cuvantului.

Mai tarziu am incercat si altceva mai profund, carti filozofiece..

Am gasit foarte multe carti interesante care m-au pus pe ganduri serios la o tipografie cluj… Pot spune chiar ca am devenit unul dntre cei mai mari cumparatori de carti tiparite in acea tipografie.

Mi s-a parut dintotdeauna ca ceea ce era si este facut de mana si mintea romanului este mult mai frumos si mai ingenios decat cele ale strainilor. Nu cred ca vreun autor strain are farmecul unui roman. Niciodata. Si pacat ca nu ne este recunoscuta adevarata valoare si peste hotare. Asa cum noi ii recunoastem pe ai lor.

cartile
M-am gandit la un moment dat sa scriu chiar eu o carticica despre acest lucru… o carte prin care sa trag un semnal de alarma asupra acestui fapt… adica a faptului ca noi nu suntem apreciati la adevarata noastra valoare ci doar prin prisma unor uscaturi dintr-o padure… uscaturi care exista prin toate padurile nu numai la noi.

Demult, se scria clar si raspicat… erau vizati multi oameni politici… lucrurile erau spuse pe nume. Am gasit astfel de lucruri in carti vechi ale bunicilor mei, ale tatalui mei. Le-am “mancat” pur si simplu din priviri pe toate, le-am citit si rascitit din scoarta in scoarta si mi-am dat seama ca, totusi, foarte rar se vor mai naste oameni ca aceia care aveau curajul sa “spuna” (scrie) lucrurilor pe nume chiar si in vremurile de restriste de demult.

Cartile pot fi numite cu usurinta o comoara in timp pentru ca ele raman si dainuesc de-a lungul anilor. Datorita lor ne dezvoltam.. prin carti ne invatam istoria, trecutul, ce suntem, de unde venim si incotro ponim.

O carte este o comoara in adevaratul sens al cuvantului… o carte ramane pentru totdeauna si tocami de asta ar trebui sa le impregnam ideea de a citi cat mai mult noii generatii.

LoccoChicco

LoccoChicco

Un sentiment adanc existent in fiecare, o umana nazuinta spre un “mai bine” menit, poate inconstient, sa duca la o lume mai buna… omniprezentul sentiment . Indiferent de epoca, indiferent de nivelul educational sau intelectual, omul a dorit o lume mai buna.


Related Articles

E-Newsletter Email Template + Builder Access (Email Templates)

E-Newsletter responsive email template is a clean, professional email template. This email template is perfect for corporates, blogging, creative, portfolio,

Despre cărţi şi despre oameni…

“Există cărţi de care rămâi cumva îndrăgostit: crezi că le-ai uitat şi totuşi le duci atât de tare dorul…” citeam

Grafica in cuvinte…

Grafica in cuvinte… Pictura mentalizarii unor stari si culori sau ceea ce reprezinta ea dupa diferentele gandirii in functie de


No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

Leave a Reply

Skip to toolbar