Telefon pierdut sau furat: cum sa il regasesti?

Ti-ai pierdut telefonul sau suspectezi ca ti s-a furat? Fie ca este vorba despre un telefon Android sau de un iPhone, va spunem ce trebuie sa faceti in aceasta situatie.

Smartphone-urile Android moderne si iPhone-urile sunt dotate cu tot felul de functionalitati de securitate care iti permit sa regasesti rapid telefonul in caz de pierdere sau de furt. In plus fata de localizare este posibil sa faci ca telefonul sa sune sau sa apara un mesaj. Daca ai unele date sau un continut mai sensibil care risca sa fie dezvaluit, este chiar posibil sa stergi unele fisiere de la distanta.

Cum poti gasi un iPhone pierdut sau furat?

Cele mai recente modele de iPhone permit sa fie localizate prin intermediul serviciului iCloud Localiser. Pentru ca acest serviciu sa functioneze, trebuie ca telefonul sa fie sincronizat cu un cont de Apple/iCloud si ca localizarea sa fie activata pe aparatul resepctiv. In caz de pierdere sau de furt, vei putea gasi telefonul usor de pe un alt aparat.

Pentru asta:

– Foloseste un iPad, un iPod sau un Mac;
– Deschide aplicatia Location;
– Mergi la meniul Aparate;
– Selecteaza iPhone-ul din lista din stanga;
– Da click pe “i” din fereastra popup care se afiseaza pe harta;

Ai astfel acces la toate optiunile necesare pentru a-ti regasi telefonul. Poti spre exemplu sa lansezi navigatia pe aparat, sa il marchezi drept pierdut sau sa stergi unele fisiere.

Cum poti gasi un smartphone Android furat sau pierdut?

Si localizarea unui smartphone Android este posibila. Trebuie doar sa respecti cateva conditii. Aparatul trebui sa fie pornit, sa fie sincronizat la un cont Google, sa fie conectat la Internet, sa fie pornita Localizarea. Astfel, vei putea urma etapele de mai jos:

– Acceseaza google.com/android/find;
– Conecteaza-te cu contul de Google;
– Daca ai mai multe smartphpne-uri, alege-l pe cel care a fost furat sau pierdut din lista din stanga;
– Mai apoi vei putea localiza aparatul pe o harta;

Mai dispui si de alte optiuni precum pornirea unui sunet daca aparatul se afla in proximitate, securizarea aparatului, pentru a pune un cod si o parola daca nu este deja cazul si afisarea unui mesaj cu coordonatele. Sau, mai ai posibilitatea de a sterge unele fisiere audio sau video, poze, daca acestea sunt compromitatoare si nu iti doresti sa ajunga in maini nepotrivite.

Programe de localizat un iPhone:

Gadget Track este o aplicatie gandita drept o capcana pentru hoti, acestia primind pe telefon o notificare. Dupa ce deschid mesajul primit, telefonul va trimite in mod discret unele fotografii si coordonate GPS spre alte dispozitive pe care utilizatorul le-a inregistrat in iTunes.

Programe de localizat un smartphone Android:

Google Photos. Daca vei active din timp functia Backup&Sync pe telefonul tau Android, Samung sau Huawei, sau alt telefon, fotografiile incarcate automat in contul de Google Photos tevor ajuta sa descoperi unde a ajuns telefonul tau inteligent si cine a ainceput sa faca poze cu el. Mai poti instala Find My Phone, Lost Android, Google Lattiude, toate acestea sunt gandite pentru a localiza un telefon.

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.

Lasă un răspuns