7 cele mai frecvente utilizari ale OSB-ului în construcții

image001

OSB-ul este unul dintre materialele de construcții care are cea mai amplă paletă de utilizări, putând fi utilizat la aproape orice tip de lucrare. Datorită rezistenței, durabilității, flexibilității și aspectului, OSB-ul poate acoperi atât nevoia de finisare, cât și pe cea structurală. Iată care sunt cele mai frecvente utilizări ale OSB-ului în construcții și ce rol poate juca acesta.

Structură acoperiș rezistentă și bine izolată.

Plăcile de OSB sunt unele dintre cele mai utilizate materiale pentru realizarea acoperișurilor. Ele sunt folosite mai ales pentru realizarea elementelor de astereală, adică suprafața pe care va fi acoperită de învelitoarea casei. Una dintre opțiunile cele mai bune pentru utilizare este folosirea de plăci OSB Kronospan care vor oferi substratul potrivit pentru realizarea unor lucrări de calitate.

Elemente de pardoseală

Există situații în care pardoselile pot fi realizate din OSB, acest material având rezistențe foarte mari, potrivite chiar și traficului specific spațiilor locuite. Pentru că plăcile sunt mari , acestea vor oferi posibilitatea montării facile, fără prea mult timp pierdut.

Sunt necesare elementele din lemn de sprijinire, nisipul și pietrișul și elementele de izolare termică precum vata minerală bazaltică, vata de sticlă sau spuma poliuretanică. Pardoselile realizate din OSB sunt pardoseli calde, care oferă confort la nivelul extremităților.

Pereți interiori

Pereții pot fi realizați din OSB, iar în acest caz se va observa capacitatea de izolare  materialului. Alături de un material izolator performant, OSB-ul poate construi structuri deosebit de eficiente în ceea ce privește delimitarea interiorului locuinței.

Pereții interiori realizați din OSB oferă un aspect deosebit, potrivit mai ales în cazul locuințelor în stil rustic.

Lucrări de mansardare

Mansardele sunt în prezent parte integrantă din proiectele de construcții, deoarece acestea oferă spații de locuit suplimentare, prin utilizarea spațiului pe verticală. OSB-ul este un material cheie în construirea mansardelor, contribuind la crearea unor spații care nu încarcă clădirea, tocmai datorită greutății foarte mici.

Placări de pereți

Acolo unde se dorește izolarea sau obținerea unor finisaje mai speciale, din lemn, există posibilitatea folosirii plăcilor de OSB pentru placare. Materialul călduros va ajuta prin păstrarea unor temperaturi potrivite la interior, lucru care se va vedea în creșterea gradului de eficiență energetică a clădirii.

Realizarea scărilor și a podestelor

Pentru că este un material care se pretează foarte bine chiar și în condiții de trafic, OSB-ul poate fi utilizat și pentru realizarea scărilor. OSB-ul poate fi folosit atât pentru trepte cât și contratrepte sau podest. Rezultatele sunt spectaculoase, mai ales în cazul locuințelor realizate pe structură din lemn, dar nu numai.

Depozite sau magaziii pentru materiale de construcții

OSB-ul poate fi folosit, de asemenea și pentru realizare magaziilor sau a construcțiilor special create pentru protejarea materialelor în șantier. Atunci când lucrările sunt ample, este necesară o cantitate mare de materiale, ce nu se poate depozita în condiții de umiditate mare sau de temperaturi ridicate. Cu ajutorul plăcilor de OSB se pot construi magazii spațioase, în care microclimatul să fie unul potrivit pentru depozitare.

Indiferent de modul de utilizare a plăcilor, casele din OSB sunt în prezent unele dintre cele mai apreciate datorită frumuseții și capacității materialului de a izola locuințele. Este recomandată cumpărarea materialelor din magazine specializate, pentru a fi sigur că acestea îndeplinesc cerințele necesare în cazul lucrărilor de șantier.

OSB-ul nu trebuie depozitat în zone cu umiditate ridicată, materialul poate fi vopsit și amenajat conform cerințelor interioare și poate ajuta la sporirea gradului de confort interior.

Pentru a fi sigur că locuința ta răspunde cerințelor de confort, durabilitate și rezistență, poți alege plăcile din OSB pentru finisaje și elemente structurale. Acestea vor conferi locuinței un aspect special și o îmbunătățire a performanțelor clădirii.

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.

Lasă un răspuns