Despre hosting si caracteristicile lui

web-servers-and-computersDaca intr-un articol anterior va explicam cum se poate optimiza un site pe platforma Joomla … in acest articol am sa va explic ce este un  server  si de cate feluri poate fi.

„Server” este unul dintre cuvintele cele mai folosite pe internet cu nenumarate sensuri. Cel mai comun sens al cuvantului „server” se refera la un computer atasat unei retele, care gazduieste un anumit serviciu sau grup de servicii.

 Ce este un Server?  Din punct de vedere al internetului, un server este un calculator care este ataşat la multe alte sisteme printr-o conexiune de retea locala sau la Internet si care ofera servicii specifice, numite servicii de gazduire sau hosting.

msqlExista mai multe tipuri de servere fiecare depinzand de genul de servicii pe care acestea le ofera. Cand un server furnizeaza accesul la o anumita aplicatie software sau la un sistem de operare acest lucru inseamna ca avem de-a face cu un server de aplicare. Daca serverul este responsabil pentru manipularea unei baze de date pentru o anumita aplicate sau un site web, atunci vorbim despre un server pentru baze de date. Exista servere fisier, care furnizeaza serviciul de gazduire al fisierelor, serverele de imprimare care administreaza conexiunea dintre toate calculatoarele din retea si dispozitivele de imprimare; serverele web, care furnizeaza servicii de gazduire pentru siteuri web si aplicatii bazate pe web. Exista , desigur, multe alte tipuri de servere: servere email, servere de joc, servere de fax etc.

 Serverul de gazduire  – este o masina server dedicata furnizarii de gazduire site web. Un server obisnuit de gazduire ruleaza in sistemul de operare Linux sau Unix pe baza ( cum este FreeBSD) , cu un MySQL si/sau cu un server de web Apache, un server de mail Exim etc. Exista de asemenea servicii de web bazate pe platforma Windows Server serverul web IIS si solutia de baze de date MS SQL.

imagesPlatformele Linux si Windows Server difera in software si in ceea ce priveste unele servicii insa ambele sunt dedicate in a oferi servicii de web hosting. Ambele inmagazineaza fisierele siteului web, ofera acces la sisteme moderne, rapide si sigure de management al bazelor de date.Cum sa obtii gazduirea pe un server – pentru a beneficia de serviciile oferite de un server ca persoana fizica sau juridica trebuie sa va inregistrati cu un furnizor de hosting si sa alegeti un plan care corespunde cerintelor lor specifice. In functie de nevoile lor ei se pot inscrie pentru diferite tipuri de pachete de gazduire si diferite seturi de servere dedicate. Unele organizatii si intreprinderi mari ruleaza pe propriile servere.

In urmatoarele cuvinte va voi indruma spre DHost Software de unde pot fi achizitionate aceste servicii . Totul este foarte simplu accesand site-ul www.dhost.ro si urmati instructiunile care le-am prezentat mai sus. Problema rezolvata.

 Pachetul de gazduire permite accesul partajat la serviciile oferite de un server . Un server ofera servicii pentru mai multi clienti si fiecare client are acces la o parte a serverului care corespunde caracteristiclor pachetului ales de ei.Spre deosebire de pachetele de shared hosting, srverele de hosting dedicate permite unui singur client rularea de servicii pe un server. Accesul la server se face printr-o conexiune SSH. O alta optiune de administrare a unui server este panoul de control web-based.

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.

2 thoughts on “Despre hosting si caracteristicile lui

  1. Putem sa va mutam siteul daca actualul server are cPanel (si daca solicitati mutarea inaintea generarii contului de gazduire web).

  2. Eu spre exemplu, drept web server folosesc pe serverele mele.. si apache, si nginx, si litespeed , si lighttpd. Dar dintre toate cel mai bun ca si viteza de incarcare si fiabilitate este nginx. Sa nu mai spun ca sunt foarte multe Web Servere, la fel si SQL Servers.. etc.

Lasă un răspuns