click aici

Economia energiei si ziua Pamantului


Tot mai des se aude despre economisirea energiei electrice. E și ziua Pământului când stingem lumina pentru câteva ore. Dar are vreun efect? În ce mod poluează producerea de curent electric? Eu știam că atâta timp cât apa curge, vom putea produce curent.

Nu sunt un expert în asta, defapt nu știu mai nimic despre asta. Dar am văzut că se pune accent pe centralele eolienie și panourile solare. Au apărut noi modele eoliene, fara acele moriști, sunt doar niște stâlpi, ca să zic pe românește. Costuri mai mici, producție de energie bună. Panourile solare deși sunt și ele scumpe, produc o cantitate mai mare de energie. Am înțeles că se vor face străzi, la care liniile nu se vor trage cu vopsea, ci panouri solare, ce vor lumina noaptea. E o idee grozavă, arată bine și e econom, dar aceste panouri se spune că poluează foarte tare, nu se reciclează. Acum ce pot să spun, asta e treaba experțiilor, noi le folosim după bunul plac.

ferroli

Unii chiar într-un mod amuzant. Am fost luna aceasta la Alba Iulia și plimbându-mă prin oraș, printre bocuri, am văzut la cineva pe balcon un panou solar, scos pe geam. Mi-a părut amuzant, oare chiar rentează? Curentul electric nu e atât de scump, nu întrece abonamentul la telefonie mobilă. Dar e o ideea genială, chiar dacă e ciudată deocamdată.

La case am văzut că se pun pe acoperiș panouri solare. Am văzut chiar și în grădini, mai ales la acele case verzi. Sunt totuși curios dacă încălzesc iarna toată casa sau e nevoie de un șemineu cu peleți sau pe gaz. Dacă pot încălzi și casa e super, dacă nu, asta e. Eu locuiesc la bloc, sigur nu aș avea unde să pun panouri solare cu care să încalzesc 5 calorifere.

Viitorul va fi grozav, deși se spun multe lucruri rele acum, omul va găsi o cale să polueze mai puțin, o dată ce va fi obligat să o facă. Până atunci ne facem de cap, doar nu e nicio grabă, nu o fi vorba de sfârșitul lumii, nu e așa? Sigur ca e așa..

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.
LoccoChicco

LoccoChicco

Un sentiment adanc existent in fiecare, o umana nazuinta spre un “mai bine” menit, poate inconstient, sa duca la o lume mai buna… omniprezentul sentiment . Indiferent de epoca, indiferent de nivelul educational sau intelectual, omul a dorit o lume mai buna.


Related Articles

Traiam o poveste

Eram si nu eram, traiam dar parca nu traiam, simteam undeva departe de mine emotii ce le credeam ca apartinandu-mi,

Rafinamentul la tine acasa

Purtam des discutii despre rafinament si lux si buna gust, insa de cele mai multe ori lucrurile acestea sunt intelese

Averi si bisnitari

Cunosc multi asa-ziși prieteni care câștiga foarte multi bani din tot felul de smecheri. Telefoane din săpun, Tableta din PVC și asa mai departe. Mai nou… smecherii au


Sari la bara de unelte