Prosoape pentru baie – cum alegi modelele potrivite pentru întreaga familie

A24. Homelux@locco.ro@prosoape Homelux 1

Știi momentul acela din zi în care ajungi acasă, obosit după cele 8 ore de muncă și zecile de minute în traficul aglomerat? Da, fix la momentul acela ne referim, când tot ce îți dorești este să îți faci o baie relaxantă și să te bucuri de câteva momente cu tine. Și nu e greu să ghicim care este ritualul tău. Hai să vedem: intri pe ușă, lași în hol pungile cu mâncare și alte cumpărături, scapi de pantofii deloc confortabili, te speli pe mâini, pui o parte din  alimente în frigider și o altă parte în cuptor. Programezi cina pe mai târziu și te îndrepți către baie. Pornești apa și te asiguri că ai la îndemână tot ce îți trebuie: pijamale curate, gelul de duș, cremele de corp și unul din prosoapele preferate.

Poate că la prima vedere pare un articol destul de banal, însă prosopul nu trebuie ales la întâmplare. Sunt o mulțime de detalii de care trebuie să ții cont, de la dimensiuni sau culori și până la cusături. De exemplu, poți alege prosoape Homelux din bumbac în nuanțe pastelate pentru o baie din care lipsesc cu desăvârșire culorile, dar hai să vedem care sunt principalele elemente de care să ții cont atunci când alegi prosoapele pentru casa ta.

Materialul – un element esențial în procesul de achiziție

Există diferite materiale din care se pot fabrica prosoape, însă cele mai întâlnite sunt microfibra, bambusul și bumbacul. Cele din bambus ori cele care conțin bambus sunt recomandate mai ales persoanelor cu piele sensibilă. Acestea sunt foarte rezistente, au proprietăți antibacteriene, dar și o capacitate de absorbție ridicată. Prosoapele din microfibră sunt, de asemenea, o alegere foarte bună. Deși se usucă mai greu, acestea absorb foarte bine apa și sunt ideale atunci când pleci în vacanță. Apoi, cele din bumbac sunt adesea recomandate de specialiști. În acest caz, ai la dispoziție mai multe variante pentru a-ți alege modelul preferat:

  • Bumbac egiptean – acesta este considerat a fi cel mai calitativ material pentru confecționarea prosoapelor de baie
  • Bumbac organic – alegerea ideală pentru persoanele cu piele sensibilă
  • Bumbac turcesc – acestea se aseamănă cu cele din bumbac egiptean. Foarte moi și rezistente, prosoapele din bumbac turcesc au o capacitate de absorbție ridicată

Cusături și rezistență

Un aspect important de care trebuie să ții cont în alegerea prosoapelor ideale este reprezentat de cusături. Cele mai indicate sunt cele care au pe margine cusături foarte bine strânse. Dacă optezi pentru o astfel de variantă, poți fi sigur că noile tale prosoape vor rezista cât mai mult timp.

Dimensiune și greutate

Atunci când alegi dimensiunea potrivită pentru prosoapele tale, va trebui să iei în considerare atât felul în care îți dorești să-l folosești, cât și spațiul destinat pentru depozitarea prosoapelor curate. În general, nu este deloc plăcut să investești sume importante de bani pentru produse pe care nu ai unde sa le depozitezi sau care, de fapt, nu prea îți sunt de folos.

Designul

Vorbim de design, trebuie să știi că prosoapele pot contribui la aspectul general al băii tale, astfel ele pot deveni chiar principale elemente de decor. De exemplu, dacă ai o baie albă, ai putea aduce un strop de culoare, dar și de personalitate cu ajutorul prosoapelor pastelate.

A24. Homelux@locco.ro@prosoape Homelux 2

Așadar, alegerea prosoapelor pentru baia ta nu este o decizie tocmai ușoară. Sunt câteva aspecte de care să ții cont atunci când faci o astfel de achiziție, precum material, cusături, dimensiuni, design, dar și stilul de amenajare abordat în baia ta.

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.

Lasă un răspuns