Piatră decorativă în grădină – 5 idei creative

A23.ThedaMar@locco.ro@piatra decorativa 1

Grădina este locul în care te relaxezi după o zi încărcată, dar și locul în care îți primești musafirii pe timp de vară. Dacă ai optat deja pentru achiziționarea unui mobilier de exterior, știi că această zonă este mai mult decât un spațiu destinat florilor sau legumelor. Odată cu sosirea anotimpului călduros, a devenit o oază de liniște, în care să te retragi, departe de tumultul orașului.

Pe de altă parte, trebuie să știi că poți completa mobilierul și zona pentru grătar cu câteva elemente decorative. Poate nu realizezi, dar vizual vorbind, decorațiunile alese cu grijă, contribuie enorm la crearea unui cadru intim și relaxant. De exemplu, poți înlocui sursa de lumină existentă cu câteva felinare, apoi poți achiziționa diferite statuete și decorațiuni specifice grădinilor de vară și, nu în ultimul rând, alege piatra decorativa ca element de culoare. Iată 5 idei creative pentru grădina ta:

Alee din piatră decorativă

O idee din ce în ce mai folosită în proiectele de amenajare este reprezentată de aleile din piatră decorativă. Astfel, poți opta pentru realizarea unui drum pietruit care să țină de la poartă până la zona de relaxare. În acest proiect poți integra doar piatră decorativă albă sau poți alege să folosești piatră decoratiă în diferite culori, în funcție de preferințele familiei tale. De asemenea, poți opta chiar și pentru combinația dintre piatră și lemn. Cum? Fixezi plăcile de lemn în pământ, iar în jurul lor torni un covor de pietricele albe.

Perete din piatră decorativă

Poate că ai auzit în ultima perioadă că designerii apreciază tot mai mult proiectele care conțin un perete accent. Folosit adesea în stilul modern de amenajare, peretele accent se potrivește excelent chiar și în grădina ta, mai ales dacă folosești piatră decorativă în realizarea acestuia. Și dacă nu știi unde ai putea să amplasezi acest proiect, trebuie să știi că poți opta pentru delimitarea spațiului dintre zona de gratar și cea de lounge sau poți opta pentru un perete cascadă.

A23.ThedaMar@locco.ro@piatra decorativa 2

Piatră decorativă pentru delimitarea lacului

Dacă beneficiezi de suficient spațiu astfel încât să-ți amenajezi chiar și un lac în grădină, atunci poți folosi piatra decorativă în delimitarea acestuia. În plus, poți adăuga și câteva flori colorate, mai ales dacă optezi pentru pietricele albe. De asemenea, întregul conceput poate fi completat cu câteva felinare care se pot încărca cu energie solară. Efectul va fi ca în povești, mai ales pe timp de vară.

Piatră decorativă la baza gardului

O altă modalitate prin care poți aduce personalitate grădinii tale este realizarea unui covor din piatră decorativă la baza gardului. În general, cei care optează pentru această variantă, aleg să toarne pietricele în jurul ghivecelor înalte de flori.

Aranjamente din piatră decorativă

De altfel, dacă îți dorești să aduci o notă veselă grădinii tale, poți realiza câteva elemente decorative pe care să le așezi lângă flori, la baza pomilor sau printre ghivece. Ce spui de un ceas construit din piatră decorativă chiar de propriile tale mâini?

De asemenea, poți folosi piatra decorativă și în alte scopuri, cum ar fi:

  • Umplerea spațiilor goale;
  • Mascarea colțurilor nefinisate;
  • Delimitarea terasei;
  • Umplerea zonelor uscate din gazon.

Așadar, există numeroase modalități prin care poți da un mic refresh grădinii tale. Și pentru că este vară, o idee excelentă ar fi să introduci piatra decorativă în proiectul tău de amenajare. Aceasta are un efect vizual spectaculos, contribuind enorm la crearea unui spațiu plăcut și relaxant.

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.

Lasă un răspuns