click aici

Senzor, laser, algoritmi – care sunt tehnologiile care ii permit unui aspirator robot sa se descurce?

Senzor, laser, algoritmi – care sunt tehnologiile care ii permit unui aspirator robot sa se descurce?

Daca esti fericitul posesor al unui aspirator robot atunci stii si tu cat de impresionante sunt capacitatile sale de navigare. Insa cum reusesc constructorii sa il faca atat de eficient? Iata cateva din tehnologiile care se ascund in spatele unui aspirator robot.

Departe este vremea cand aspiratoarele robot se multumeau cu faptul de a merge in zig-zag in incapere pentru a curata solul. Tehnologiile care asista aceste aspiratoare autonome sunt cu mult ameliorate. In spatele acestor dispozitive exista senzori diversi si numerosi care le permit sa cartografieze integralitatea locuintei.

Pentru a se putea deplasa intr-un mod inteligent in locuinta nu mai este un secret pentru nimeni, aspiratoarele robot sunt echipate cu numerosi senzori. Exista aspiratoare robot dotate cu pana la 14 astfel de senzori – senzor laser, senzor de golire, de perete, de obstacole, etc. Toate au o anumita utilitate si ii permit robotului sa aiba un anumit comportament in functie de ceea ce detecteaza. Robotul aspirator est o veritabila mini masina autonoma. Iata care sunt acele elemente care ii permit sa fie mai eficient ca niciodata.

Un senzor laser pentru a tine cont de obstacolele din casa. Aspiratoarele robot mai noi dispun de o protuberanta in forma de cerc situata pe partea superioara. Imposibil sa nu o vezi atunci cand pui la treaba aspiratorul robot. Est vorba despre seznorul laser al robotului, ochii sai cu alte cuvinte. Acesta ii permit sa « vada » in permanenta unde se afla in incapere si care sunt obstacolele potentiale.

Alti senzori. In afara de senzorul laser, cel amai important de altfel, aspiratoarele robot din gama premium sunt dotate cu alti senzori care le permit sa se repereze in mediul in care se afla. Pentru a fi cat mai precis cu putinta un aspirator robot trebuie sa posede macar 14 senzori. Senzorii care detecteaza spatiul gol sunt si ei importanti (pentru a evita caderea de pe scari spre exemplu), senzorii de obstacole (pentru a verifica greutatea obiectelor intalnite), senzorul de inaltime (pentru a sti atunci cand trece pe sub o masa mai joasa) sau senzorul de perete care ii permite sa treaca de-a lungul peretelui pentru o curatare mai eficienta si pentru a sti cand trebuie sa se intoarca.

Ansamblul acestor senzori ii permite aspiraorului robot sa se ghideze cu mai mare precizie intr-o incapere dar si sa repereze colturile mai dificile de acces si sa stie cand trebuie sa activeze unele perii in functie de amplasarea obiectelor care inconjoara aparatul.

Toti acesti senzori functioneaza in tandem si ii permit aspiratorului sa isi optimizeze traseul dar si curatarea. Dar ii permite si sa creeze o veritabila harta a locuintei.


Related Articles

Shopidoki inseamna cumparaturi confortabile

In viata trebuie sa fi pregatit pentru orice situatii, unii se pregatesc pentru tornade, uragane, vizite ale parintilor dar eu

Cogenerarea – o solutie sanatoasa

Multi dintre oamenii de rand nu cunosc termenul de cogenerare, si poate ca nu sunt de condamnat avand in vedere

Facturi

Care e singurul lucru de care fiecare om din lumea aceasta s-a saturat sa le tot primeasca? Eu unul spun

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

Lasă un răspuns

Sari la bara de unelte