Cum sa parcati o masina ca un profesionist – Sfaturi pentru incepatori

parcare masina

Locurile de parcare sunt pline de pericole si de provocari si pot fi stresante in special pentru soferii incepatori. Parcarea unei masini nu este la fel de simpla precum ii este tatalui sau fratelui mai mare, un incepator avand nevoie de exercitii suplimentare.

Toata lumea doreste sa parcheze in acele locuri apropiate de casa lor, acolo unde au vizibilitatea cea mai buna asupra masinii iar acele locuri sunt si cele mai ravnite. Totusi, traficul creste probabilitatea unui accident iar pentru incepatori este indicat sa evite acele locuri de parcare aglomerate si sa se orienteze chiar si catre spatele parcarii sau catre acele locuri mai libere si mai putin circulate. In Bucuresti sau in orasele mari si aglomerate, gasirea unui loc de parcare poate fi o problema, dar incercati totusi sa gasiti un loc de parcare cat mai acoperit de traficul intens.

Gararea cu spatele cat si parcarea laterala este una dintre problemele pe care incepatorii le au iar acest lucru poate fi imbunatit doar prin exercitiu. Pentru astfel de parcari exista si cateva indicatii pe care o scoala auto, prin instructorii sai, le poate oferi. Sunt cateva puncte de reper care trebuiesc respectate in asa fel incat parcarea sa iasa din prima si fara incidente.  Spre exemplu, in cadrul gararii cu spatele, trebuie pastrata o distanta de 1,5 m intre dvs. si masina din dreapta iar pozitionarea dvs. trebuie sa fie in asa fel incat sa observati emblema autoturismului din dreapta in coltul geamului din dreapta spate. Soferii experimentati ne indruma catre lucruri mai simple: inainte de a incepe parcarea vizualizati punctele moarte si asigurati-va ca nu exista pericole, apoi cu ajutorul oglinzilor laterale ce trebuie sa fie corespunzator pozitionate efectuati parcarea laterala sau gararea cu spatele.

Exista situatii cand suntem nevoiti sa parcam in benzinarii sau in fata unor magazine mari, care pot avea geamurile reflectorizate pe stilul oglinda. Acele geamuri va pot indruma in parcareaa unei masini intr-un mod adecvat, va pot ajuta in pozitionarea masinii si in spatiul pe care l-ati lasat in jurul dvs. De aceea fiti mereu atenti in jurul vostru. Gararea cu spatele sau pur si simplu iesirea cu spatele dintr-un loc de parcare poate de asemenea sa fie o problema pentru un incepacator. La astfel de manevre este recomandat sa aveti avariile in functiune si mereu sa va asigurati ca in spatele masinii exista o zona sigura. Eventual, inainte de a urca in autovehicul analizati spatiul din spatele masinii si imaginati-va manevrele pe care le puteti efectua in siguranta. Pentru a creste gradul de siguranta atunci cand mergeti cu spatele, puteti sa va montati un sistem audio de avertizare, acestea sepot gasi si implementate in cadrul becurilor pentru mersul inapoi al masinii.

Multi dintre soferi au un obicei negativ atunci cand pararesc locurile de parcare cu spatele. Acestia tind sa mearga inapoi cat de mult posibil, pana cand automobilul s-a pozitionat in linie dreapta cu drumul. Efectuati manevra de mers inapoi doar atat cat este necesar si sa va permiteti sa rotiti de volan si sa va continuati drumul in directia dorita. Vizibilitatea in mersul inapoi este restransa, de aceea utilizati aceasta manevra doar atat cat este necesar.

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.

Lasă un răspuns