Cum să alegi dimensiunea borcanelor în funcție de nevoi

little-plant-TZw891-oMio-unsplash

Când vine toamna, e timpul să îți pregătești cămară cu bunătăți pentru sezonul rece. Dulcețuri, gemuri, compoturi, zacuscă, murături – toate aceste delicii nu ar trebui să îți lipsească de pe rafturile din gospodărie.

Însă, pe lângă legumele și fructele pe care trebuie să le cumperi, trebuie să te asiguri că ai acasă și borcanele potrivite pentru toate conservele pe care le pregătești pentru iarnă. Pe piață există o gamă variată de borcane de diferite dimensiuni, iar în general, acestea pornesc de la 100 ml și pot ajunge să depășească 1000 ml. Însă, cum le alegi pe cele potrivite?

Borcane pentru dulcețuri fine și șerbet

De obicei, borcanele care au o capacitate mai mică de 370 de ml sunt potrivite pentru conservarea dulcețurilor fine – cum ar fi dulceața din petale de trandafir sau dulceața de zmeură, dar și pentru șerbet sau pastă de fructe pentru bebeluși. De altfel, astfel de borcănele pot fi folosite și pentru rețetele de piure pentru cei mici, pentru că asigură porția ideală pentru fiecare bebeluș. Totodată, borcanele mai mici de 370 ml, pot fi folosite pentru păstrarea plantelor uscate pentru ceai sau pentru cafeaua măcinată.

Borcane pentru condimente și sosuri

Borcanele de 106 ml sunt ideale pentru păstrarea condimentelor. Astfel nu va mai fi nevoie să folosești punguțe sau alte recipiente pentru a păstra diferite mirodenii pe care le folosești în bucătărie. Totodată, borcanele de 106 ml pot fi folosite atât pentru sosurile aromate, cât și pentru gemurile concentrate. În plus, majoritatea borcanelor de acest fel au capace elegante, din metal argintiu, așa că pot fi folosite ca mărturii pentru nuntă, mai ales dacă sunt umplute cu miere, gem sau bomboane.

Borcane pentru miere și gemuri

În general, borcanele de 500 ml sau de 720 ml pot fi folosite pentru miere și polen. De asemenea, astfel de borcane pot fi utilizate și pentru conservarea gemurilor mai consistente, cum sunt gemurile de gutui, caise sau de prune. Iar acum poți să găsești astfel de borcane în gama de produse din sticlă de calitate de la Depozitul de Ambalaje.

Borcane pentru zacuscă

Dacă vrei să prepari pentru iarnă câteva borcane de zacuscă, atunci ar trebui să îți pregătești recipientele potrivite. Optează pentru borcane de 300 ml, care să aibă capace cu filet, astfel încât preparatele să fie cât mai bine sigilate, iar aerul să nu pătrundă în borcane.

Borcane pentru compoturi

Le-ai promis celor dragi că vei umple cămara cu compoturi delicioase? Atunci ar trebui să îți pregătești gospodăria cu borcanele potrivite. Spre exemplu, pentru compoturile de vișine, cireșe, struguri sau fructe de pădure poți alege borcane mai mici de 300 ml. În schimb, pentru compoturile de caise, piersici, prune sau gutui poți opta pentru borcane cu o capacitate mai mare, astfel încât să poți pune cât mai multe bucăți de fructe în ele, cum ar fi borcanele de 500 ml sau de 680 ml.

Borcane pentru murături

Borcanele care au o capacitate de peste 1000 ml sunt folosite, de obicei, pentru conservarea murăturilor, având forma ideală pentru păstrarea unor porții generoase. În general, borcanele din sticlă de peste 1000 ml sunt potrivite pentru conservarea castraveților, gogoșarilor și a gogonelelor murate. Însă, pentru legume de mari dimensiuni – cum ar fi varza murată, se recomandă alegerea unor borcane din plastic, sau a unor borcane din sticlă de până la 4 litri.

Așadar, dacă a sosit momentul să îți pregătești toate conservele pentru iarnă, sperăm că sfaturile și sugestiile de mai sus îți vor fi de folos pentru alegerea borcanelor potrivite. Asigură-te că optezi pentru dimensiunile ideale, astfel încât să poți umple fiecare borcan corespunzător. Întotdeauna borcanele mici, care au o capacitate sub 300 ml, pot fi folosite pentru gemuri, dulceață și zacuscă, în timp ce borcanele care au o capacitate de peste 500 ml sunt ideale pentru compoturi și murături.

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.

Lasă un răspuns