Top 5 orașe europene de vizitat toamna

Beautiful canal with old medieval architecture in Venice, Italy. View of Grand Canal and gondola. Famous travel destination

Deși majoritatea se înghesuie pentru concediile de vară, toamna este o perioadă la fel de bună (sau poate mai bună) în care orașele europene merită explorate. De ce? În primul rând, biletele de avion și hotelurile au prețuri mai scăzute pentru că toamna nu este o perioadă atât de aglomerată de turiști.

În al doilea rând, frumusețea toamnei nu poate fi comparată cu soarele arzător al verii. Frunzele se colorează în nuanțe frumoase de roșu și portocaliu și există o anumită magie în aer.

Așadar, fie că ești în căutarea unei escapade în afara mulțimilor de oameni, dorești să vezi frumusețea naturală a culorilor de toamnă, fie să călătorești pe bani puțini, iată top 5 orașe europene care merită vizitate toamna.

1.  Lugano, Elveția

Toamna aduce cu sine Tradiționalul Festival al Toamnei din Lugano – o revolută de gusturi și culori, în care sărbătoarea te aduce în compania prietenilor alături de un pahar de vin bun și produse gastronomice locale gustoase. Timp de trei zile din prima săptămână a lunii octombrie, piețele din Centrul Vechi al Lugano prind viață și își deschid tarabele pentru vizitatorii din toate colțurile lumii.

2.  Gdansk, Polonia

Gdansk este o destinație pe care din ce în ce mai mulți călători o aleg datorită frumuseții naturale, fiind un oraș european ideal pentru o excursie de toamnă. Gdansk nu devine niciodată cu adevărat plictisitor și gri în anotimpurile reci – este acoperit de prea multe culori. De la fațadele caselor și altor construcții din Orașul Principal, la mâncarea din farfurie de la prânz și până la stilul interior al bisericilor și muzeelor moderne uimitoare.

Chiar și în cele mai ploioase zile, Gdansk îți aduce o pată de culoare.

3.  Ibiza, Spania

Există mai multe motive pentru care Ibiza este un oraș european care poate fi vizitat și toamna. Gândește-te la răsăritul și apusul de toamnă prins pe o plajă fină, la calmul și liniștea care se lasă după toți turiștii din timpul verii, la petrecerile răcoroase și intime și, desigur, la prețuri mult mai scăzute.

Dacă ai crezut vreodată cu nu vei putea ajunge în Ibiza datorită popularității printre artiști și persoane influente, poți să o faci toamna aceasta! Planifică un concediu în Ibiza și ia-ți biletele din timp.

4.  Bordeaux, Franța

Mulți turiști consideră că Bordeaux este una dintre cele mai frumoase orașe din Europa, iar noi nu putem să-i contrazicem. Acest oraș oferă călătorilor un sejur de excepție în care istoria, gastronomia, diversitatea oamenilor, multiculturalitatea, dar și podgoriile din Saint-Emilion, plajele din Arcachon se îmbină pentru a-i face pe oameni să se îndrăgostească.

Bordeaux este un oraș european tradițional, contemporan, clasic, suburban și cosmopolit, iar toamna este un sezon ideal pentru a explora minunățiile acestui oraș.

5.  Florența, Italia

Italia este destinația preferată pentru mulți călători din întreaga lume, iar Florența este aleasă în mod special pentru atmosfera romantică și culturală. Doar gândește-te la un cuplu de artiști cum se plimbă pe străzile acestui oraș sau savurează o cană de cafea la o terasă – aproape că-i o scenă de film!

Vino și descoperă liniștea Florenței într-o zi de toamnă, la Galeria Uffizi, în sculptura lui Michelangelo și în splendidul Dom al orașului!

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.

Lasă un răspuns