Ce trebuie să știi dacă vrei să înveți pictura pe pânză?

pexels-mikhail-nilov-7719089

Pânza este un material folosit în diverse domenii, iar în pictură aceasta poate fi folosită ca suprafață principală pentru aplicarea vopselelor, de la acuarele, la cele în ulei și guașe. Pentru orice începător, pictura pe pânză va reprezenta o provocare la început, dar treptat îți vei adapta abilitățile cu siguranță. Iată câteva dintre informațiile esențiale despre această practică și ce trebuie să ții minte încă de la început:

Cum pregătești pânza?

Un aspect important de luat în considerare când te apuci de pictura pe pânză este pregătirea acesteia pentru a putea aplica vopseaua și a vedea cum prind viață ideile tale. Pânza se montează, de regulă, pe un cadru de lemn și trebuie întinsă. Există tipuri de pânză care se vând deja întinse, însă pentru majoritatea trebuie să te ocupi chiar tu de acest proces. Alege pânză la rolă pentru pictură și fixeaz-o cât mai atent pe cadru.

După ce întinzi și fixezi pânză este recomandat să aplici un strat de primer. Acesta este necesar indiferent de tipul de vopsea pe care îl vei folosi. Primerul este cunoscut și sub numele de gesso, iar rolul său principal e de a proteja firele pânzei și de a face materialul mai fin. De asemenea, suprafața va fi mai moale și fină pentru vopsire.

Ce pensule să folosești?

Față de alte suprafețe, pentru pânză va trebui să folosești pensule specifice, mai potrivite pentru această suprafață. Pentru a aplica straturi mai groase de vopsea pe material, folosește pensule cu fire mai lungi și dese. Poți folosi atât cele cu păr sintetic, cât și cele din păr de animal. De asemenea, concentrează-te pe posibilitatea de întinde cât mai bine vopseaua, indiferent de consistența acesteia.

Nu amesteca direct pe pânză culorile

Asigură-te că nu folosești pânza ca paletă pentru amestecarea culorilor. Din cauza materialului este foarte greu să îndepărtezi orice tip de vopsea, de orice grosime a stratului, odată aplicată. Așadar, asigură-te că folosești o paletă separată pentru amestecarea și combinarea vopselei.

Folosește solvenți

Odată ce te obișnuiești cu suprafața pânzei și cu rezultatele pe care le poți observa din experimentarea cu consistența vopselei și textura acesteia folosind solvenți. Aceștia te vor ajuta să poți adăuga straturi mai groase de vopsea, fără a te îngrijora că aceasta s-ar putea crăpa sau dezintegra.

Asigură-te că usuci corect pânza

Odată ce pictura ta este finalizată, asigură-te că lași pânza la uscat într-un loc sigur și protejat. De asemenea, ține cont de timpul pe care trebuie să-l aloci acesteia să se usuce. Ține minte că, de exemplu, vopselele acrilice se evaporă, în timp ce vopselele pe bază de ulei se oxidează. O pictură în culori pe bază de ulei se depozitează într-un spațiu uscat și cald. Pictura în acrilice se depozitează într-o încăpere cât mai bine ventilată. Timpul de uscare ar trebui să fie în jur de o zi.

Regăsește o pasiune mai veche sau îmbrățișează cu încredere un nou hobby. Cu ajutorul picturii poți deveni mai creativ, relaxat și inspirat. Alege pictura pe pânză pentru a te pregăti ca un adevărat profesionist și pentru a crea opere de artă deosebite.

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.

Lasă un răspuns