Ce trebuie sa faci pentru a-ti pastra motivatia?

Sa mergi la sala sau sa faci sport nu inseamna mereu sa mananci doar galbenus de ou cu piept de pui sau sa ridici greutati cu adevarat impresionante sau sa alergi cativa kilometri buni in fiecare zi.

Sportul trebuie sa fie pentru toate nivelele chiar daca uneori este greu sa iti mentii motivatia.

Iata cateva sfaturi care te vor ajuta.

Fa poze cu evolutia ta. Dat fiind faptul ca te vezi, te observi in fiecare zi, este mai greu uneori sa vezi si cat ai evoluat. Trebuie insa sa iti faci poze in mod regulat pentru a constata schimbarile. Trebuie sa stai insa in acelasi loc, cu aceeasi luminozitate pentru a putea face comparatie.

Ai nevoie de un partener cu care sa faci sport. Este mult mai usor sa te motivezi atunci cand ai cu cine sa faci sport. In acest fel va puteti motiva unii pe altii.

Variaza exercitiile. Este important sa faci cat mai multe exercitii variate pentru a nu pierde motivatia. Incearca deci exercitii diferite care sa fie reinnoite in mod regulat.

Ai nevoie si de odihna. Este important si sa te odihnesti pentru a obtine cele mai bune rezultate. Dar si pentru a-ti pastra motivatia. Corpul si spiritul au nevoie de timp pentru a se recupera.

Vizualizeaza obiectivele. Vizualizarea este mai puternica decat ai putea crede. Incearca sa vizualizezi obiectivele tale finale, cum o sa te simti in pielea ta si cei vei face dup ace iti vei atinge obiectivele.

Recompenseaza-te. Ai nevoie si de o zi sau o masa in care sa iti faci toate placerile. O zi incare nu mai trebuie sa tii cont de regim. Poti sa faci asta de exemplu, in week-end.

Cumpara o noua tinuta sport. Si acest lucru este o sursa de motivatie. Asta nu inseamna insa ca trebuie sa cheltui multi bani.

Controleaza greutatea. Sa folosesti un cantar poate sa fie un lucru util daca vrei sa pierzi mai multe kilograme.

Antreneaza-te dimineata. Daca ai un orar incarcat si daca ai tendinta sa sari peste sedintele de antrenament seara, cel mai bine ar fi sa incerci sa te antrenezi dimineata.

Ai nevoie si de un playlist. Muzica este cea mai buna idee atunci cand vrei sa castigi un plus de energie.

Tine un jurnal. Este o buna modalitate de a pastra motivatia, scriind rezultatele si observand evolutia ta.

Lanseaza si anumite provocari pentru a ramane motivate. In acest fel, vei reusi sa iti atingi mai usor obiectivele.

Controleaza procentul de masa de grasimi. Exista numeroase metode, chiar si calculatoare on-line.

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.

Lasă un răspuns