Carnea de pui: Afla care sunt valorile nutritionale ale acesteia

shutterstock_2189746615

Despre carnea de pui deja stim ca are o multime de beneficii pentru sanatate bine documentate, insa diferite parti ale puiului si metodele de preparare vor dicta intotdeauna cat de sanatoase sunt preparatele pe baza de carne de pui. In timp ce pulpele de pui si ciocanelele de pui au un continut caloric mai mare decat pieptul de pui, valorile nutritionale ale carnii de pui sunt influentate si de prezenta sau absenta pielii, dar si de gatirea termica.

Deja ti-am starnit curiozitatea? Parcurge articolul urmator pentru a descoperi care sunt valorile nutritionale ale carnii de pui si aportul de nutrienti pe care acest aliment il aduce organismului!

Beneficiile carnii de pui pentru organism

Nu mai este niciun secret pentru nimeni faptul ca puiul este un inlocuitor excelent pentru carnea rosie. Carnea de pui este o sursa excelenta de proteine, fiind asociata cu o multime de beneficii pentru sanatate. Dintre aceste beneficii ale carnii de pui [1] mentionam:

Carnea de pui ajuta oasele si muschii

Proteina slaba din carnea de pui este o sursa excelenta de aminoacizi pentru organism, aminoacizi folositi de corpul uman pentru a construi tesutul muscular. Studiile au demonstrat ca un aport mai mare de proteine ajuta si la mentinerea densitatii minerale a oaselor. Prin urmare, consumul de carne de pui poate ajuta la construirea unui tesut muscular mai puternic si la promovarea sanatatii oaselor.

Carnea de pui ajuta la gestionarea greutatii si la sanatatea inimii

Mancarurile bogate in proteine ajuta la aparitia sentimentului de satietate, in ciuda faptului ca mancam mai putin, ceea ce poate ajuta la o mai buna gestionare a greutatii corporale. Greutatea tinuta sub control ajuta la randul ei la eliminarea factorilor de risc in ceea ce priveste afectiunile cardiace, precum nivelurile ridicate de trigliceride si tensiunea arteriala crescuta.

Carnea de pui ofera o dispozitie mai buna

Carnea de pui contine acidul triptofan, care a fost asociat cu nivelurile crescute de serotonina, recunoscut ca hormonul fericirii. Chiar daca nivelul de acid triptofan din carnea de pui nu este suficient de ridicat, cercetarile demonstreaza o crestere a nivelului de serotonina in urma consumului de carne de pui, in combinatie cu serie de alti factori.

Carnea de pui: Valori nutritionale

Pe langa proteinele de inalta calitate continute de carnea de pui si continutul slab de grasimi, carnea de pui prezinta si alti nutrienti importanti pentru organism [1], dintre care amintim:

  • Macronutrienti

De pilda, carnea de pui are un continut scazut de grasimi si unul ridicat de proteine, continand si acizi grasi Omega-3 si Omega-6.

  • Vitamine

In functie de partea puiului despre care vorbim, carnea de pui contine vitaminele din grupul B, precum vitaminele B1, B2, B12, B6, B3 si B5, folati, dar si vitaminele A, E si K.

  • Minerale

Carnea de pui este bogata si in minerale importante pentru organism, dintre care mentinonam: seleniu, fosfor, potasiu, magneziu, zinc, fier, sodiu, cupru si calciu.

Din punct de vedere caloric, poti descoperi caloriile carnii de pui de pe Profi.ro, intr-un articol care detaliaza pe larg continutul de calorii al carnii de pui in functie de diferitele tipuri de carne de pui, fie ele cu piele sau fara piele.

Cu asemenea valori nutritionale, carnea de pui se transforma intr-un aliment pe care este necesar sa-l incluzi in alimentatia ta. Nu doar ca este delicios si sta la baza unui numar infinit de retete gustoase, insa poate aduce organismului tau o serie de beneficii. Deja te gandesti la retete cu carne de pui, nu-i asa?

Referinte:

[1] “Chicken: Health Benefits, Nutrients per Serving, Preparation Information, and More.” WebMD, WebMD, www.webmd.com/diet/health-benefits-chicken.

Reviewed 2 Sep. 2020. Accessed 7 Jan. 2023.

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.

Lasă un răspuns