Anul 8174

Peste multi ani… O infinitate pentru muritori, insa „vizibil” prin imaginatie… Anul 8174, cifre intamplatoare, alese aiurea. Insa un lucru este clar, pentru alti oameni anul 8174 o sa existe, 365 de zile pe care noi, cei din 2014, nu avem cum sa le traim. Vrem asta, ar fi fascinant sa vedem cum arata lumea peste mii de ani… Dar nu, nu se poate, limita existentei ne interzice acest lucru. Insa „avem” ceva, nu ani, insa o imaginatie bogata, ratiune si mai ales nevoia de cunoastere! Sunt insusiri ce ne definesc, iar uneori sunt transpuse in carti, filme, in arta… visam.

Dar oare ce putem sa imaginam pentru anul 8174? Atinge specia umana acel an? Da, daca nu luam in calcul autodistrugerea voita sau intamplatoare, ultima venita in urma unor calamitati terestre sau cosmice! Insa progresele fantastice ale ultimilor 50 de ani inseamna mult, dar oare cat putem sa progresam pana atunci?

Anul 8174
Anul 8174 – Sursa foto Google Images

Ultima frontiera, cosmosul, exodul omului spre alte planete? In clipa prezenta, oamenii de stiinta in special, „cauta” prin mijloace specifice, cauta alte planete ce pot sa suporte viata, viata omului! Si nu doar atat, se lucreaza intens in cercetare, este experimentata viata in diferite biosfere, colonizarea planetei Marte este o tinta pentru oameni de stiinta! Oare pana acolo o sa ajungem, incat sa ne imprastiem in tot Universul?

Acesta pare sa fie destinul omului, unul fantastic, demn de o fiinta inteligenta! Dar sa ramanem cu picioarele pe pamant, aici pe Terra. Oare cum o sa fie societatea viitorului? Implementarea si conservarea adevaratelor valori ale umanitatii, utopia posibila doar prin ceea ce visatorii de azi numesc „humanitas”? Tindem spre perfectiune, si poate nu indraznim sa o spunem cu voce tare, dar dorim Utopia, societatea perfecta! Dar religia? Isi intoarce omul privirea spre propriul interior, renuntand astfel sa caute „mantuirea”, iar odata cu asta, incepe sa creada in raiul terestru si nu unul din „cer”, posibil? De ce nu, tocmai asta defineste „humanitas” in esenta ideologiei…

Stiintele? Daca in 50 de ani am evoluat la nivel stiintific atat de mult, dar in peste 6000 de ani? Recent sangele a fost „produs” in laborator, nu este fantastic? Genetica „manipuleaza”, matematica „aduna astre”, astronomia „ne poarta” spre necunoscut…da, evoluam extraordinar! Asadar, sa „povestim” aici despre anul 8174… Tu cum „vezi” viitorul de „atunci”?

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.

Lasă un răspuns