Amenajarea camerei de oaspeti: 3 sfaturi pentru un spatiu confortabil

andrew-neel-B4rEJ09-Puo-unsplash

Pentru a transforma o incapere a locuintei intr-un spatiu confortabil pentru rudele si prietenii care te viziteaza ocazional nu ai nevoie de investitii majore sau modificari substantiale. Iti prezentam mai jos cateva sfaturi utile de care sa tii cont, in cazul in care ai la dispozitie o astfel de camera pe care vrei sa o amenajezi pentru musafirii tai.

1.  Asigura confort maxim in camera de oaspeti

Principalul scop pe care trebuie sa il ai in vedere atunci cand amenajezi camera de oaspeti este sa creezi un spatiu confortabil si primitor pentru musafirii tai. Cu toate acestea, incaperea trebuie sa fie si un loc extrem de functional pentru musafirii care raman aici peste noapte, de aceea un sfat care te va ajuta este sa pui in mod prioritar accent pe obiectele necesare.

Din fericire, te poti limita cateva piese, fara sa fie nevoie sa aglomerezi inutil locul: patul de dormit, locurile de depozitare a hainelor si bagajelor, una sau doua noptiere si cateva accesorii sau decoratiuni practice.

Pentru a fi potrivit atat cuplurilor, dar si celor care vor sa doarma separat, foloseste doua paturi twin in loc de unul singur, dublu. In acest fel iti va fi mai usor sa modifici configuratia daca va fi cazul. Decoreaza cu una sau doua cuverturi sau paturi pufoase din microfibra, placute la atingere. Pentru depozitare apeleaza la o comoda simpla si eleganta sau un dulap incastrat in perete, si daca este nevoie instaleaza pe perete si un mic televizor, astfel incat musafirii sa se poata deconecta la nevoie.

2.  Foloseste finisajele  potrivite in camera de oaspeti

Sfatul nostru pentru a crea un spatiu confortabil si primitor pentru oaspetii tai este sa folosesti culori placute privirii, atat pentru pereti cat si pentru pardoseala. Pe acestia din urma zugraveste-i in culori deschise, calme si relaxante, precum alb sau crem. O alta idee este sa apelezi la un tapet usor de intretinut, care sa creeze un impact vizual interesant in camera.

Tot pentru o atmosfera calda, apeleaza la parchet in loc de gresie, mai ales ca nu trebuie sa-ti faci griji in privinta intretinerii frecvente. Aceasta va aduce un plus de farmec si de intimitate incaperii datorita naturii materialului.

3.  Accesorii si decoratiuni recomandate in camera musafirilor

Tot pentru a obtine un spatiu confortabil si primitor in camera musafirilor, apeleaza la cateva accesorii si decoratiuni care sa confere caldura si personalitate locului. Pe langa un mic televizor si eventual un frigider sau minibar, nu uita de importanta perdelelor si draperiilor de la fereastra. Acestea au un rol atat functional, avand in vedere ca principalul scop al camerei este odihna oaspetilor tai, de aceea vor fi necesare materiale si texturi mai bogate, care sa filtreze sau chiar sa opreasca cu totul lumina ce provine de afara.

Unul sau doua tablouri pe perete vor fi pata de culoare necesara, iar o mica oglinda le va fi de folos oaspetilor tai.

Nu uita si faptul ca, indiferent cine sunt cei care te viziteaza, ei vor avea nevoie de acces usor la prize, lumini si toate celelalte facilitati. Asigura-te ca le oferi informatii despre modul cum functioneaza toate dispozitivele instalate in camera de oaspeti: electronice, telecomenzi, aer conditionat, TV, frigider.

Apeleaza la aceste solutii simple si la indemana pentru a pune la dispozitia musafirilor tai tot ceea ce au nevoie atunci cand te viziteaza, astfel incat sa se bucure de tot confortul cand se afla aici.

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.

Lasă un răspuns