Twitter: Elon Musk face echilibristica

Dupa ce a anuntat ca isi suspenda temporaroferat de a achizitiona Twitter, la cateva saptamani dup ace a fost de acord sa cumperecompania pentru suma de 44 de miliarde de dolari, Elon Musk s-a declarat inca interesat. Acordul Twitter este suspendat temporar deoarece se asteapta detaliile caresa sustina calculul ca spamul sau conturile false reprezinta cu adevarat mai putin de 5% din utilizatori. Dupa acest anunt, actiunile Twitter au scazut cu numai putin de 20% in tranzactiile inainte de piata.

Patronul Tesla si SpaceX a declarat ca astfel a vrut sa se asigure ca spamul si conturile false reprezinta mai putin de 5% din numarul utilizatorilor din cei 229 de milioane de utilizatori activi cotidieni si “monetizabili” revendicati de Twitter.

Cel mai bogat om din lume si directorul executiv Tesla INC declarase ca, in cazul in care va reusi sa achizitioeze Twitter asa cum isi doreste, ar facedin eliminarea “robotilor de spam” de pe platforma o prioritate. A mai declarat faptul ca intentioneaza sa anuleze interdictia platformei asupra fostului presedinte al Americii, Donald Trump.

La inceputul acestei luni, compania estimase faptul ca respectivele cotnuri false detectate sau spam au reprezentat numai putin de 5% din utilizatorii activi zilnici in primul trimestru al anului. In plus, compania a maidat unele declaratii in care sustine sa se confrunta cu o serie de riscuri pana la incheierea acordului cu fondatorul SpaceX, inclusive in cazul in care agentii de publicitate vor continua sa cheltuie bani pe Twitter.

Doua ore dupa anuntul facut pe Twitter a acestei suspendari temporare a procesului, miliardarul nascut in Africa de Sud s-a declarat intr-un final “inca angajat” pentru a duce la bun sfarsit achizitia retelei sociale cfondate in anul 2006 de catre Jack Dorsey in Statele Unite ale Americii.

Pietele, care nu apreciaza acest tip de inceritudini, au sanctionat dur aceasta iesire a lui Elon Musk. Actiunea grupului, cotata la New York Stock Exchange (NYSE), a cazut cu un procent de 25% in timp ce vinery seara lucrurile s-au mai indreptat putin, scaderea era de doar 11%.
Elon Musk a precizat ca asteapta detalii suplimentare de la un audit realizat de Twitter si publicat in luna mai. Principala problema cu care se confrunta Elon Musk: capitalizarea de piata Twitter este de 15 ori mai mica decat cea afisata de Meta.

Cum s-a ajuns in aceasta situatie?

Pe data de 25 aprilie, un acord de cumparare a actiunilor Twitter a fost anuntat pentru suma de 54,20 de dolari, valorizand compania la o suma de 44 de miliarde de dolari, din care aproximativ 20 de miliarde de dolari proprii “injectate” de insusi Elon Musk. Miliardarul a vandut deja in acest scop pentru 8,5 milioane de dolari actiuni Tesla…

De altfel, omul de afaceri s-a adresat unor investitori dispusi sa contribuie la effort. Esentialul finantarii revenea unorbanci precum Morgan Stanley, Bank of America si Barclays. Astfel, conform acordului negociat intre Elon Musk si consiliul de administratie Twitter, renuntarea la achizitia retelei sociale presupune taxe de reziliere de aproximativ 1 miliard de dolari.

Sursa: https://www.silicon.fr/twitter-elon-musk-joue-les-equilibristes-438893.html

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.

Lasă un răspuns