Fascinanta viata a lui Viggo Mortensen

Cine este acest barbat al Renasterii moderne? Daca vrei sa afli mai multe lucruri despre Viggo Mortensen citeste randurile de mai jos.
Majoritatea persoanelor il cunosc pe Viggo Mortensen din franciza devenita mitica Stapanul Inelelor sau ca actor principal in Green Book, un film premiat la Oscar. Insa, intre aceste roluri monumentale se ascunde un barbat misterios, un actor enigmatic cu o poveste iesita din comun.

Viggo Mortensen este mai mult decat un actor, chiar daca pe marele ecran da dovada de talent. Insa, vedeta a avut in trecut alte cariere, hobby-uri originale si o poveste de viata care ar putea face subiectul unui roman fara probleme.

Este poliglot. Viggo Mortensen vorbeste numai putin de…7 limbi straine. Vorbeste fluent limba engleza, spaniola, daneza si franceza. Are, in egala masura, notiuni de italiana, norvegiana si suedeza.

Nu este originar din New York. In ciuda unui accent convingator, Mortensen a crescut in Manhattan. Faptul ca este atat de aproape de Brooklyn a contribuit la accentul sau impecabil auzit in Green Book. Tatal sau este danez si mama sa era americana. A mostenit numele de familie unic de la tatal sau.

Spaniola. Familia lui Viggo Mortensen locuia in Venezuela si in Argentina cand Viggo era doar un adolescent ceea ce explica faptul ca actorul vorbeste atat de bine limba spaniola.

Norvegiana. Parintii sai s-au intalnit in Norvegia si s-au mutat mai apoi in Statele Unite ale Americii unde s-a nascut actorul.
Suedeza. De ce vorbeste si limba suedeza? Deoarece a lucrat ca si interpret in cadrul Jocurilor Olimpice de iarna in 1980 pentru echipa de hockey suedeza.

Poet. Se instaleaza in Danemarca dupa incheierea studiilor universitare si incepe sa scrie poezii in daneza. De atunci, a mai publicat numeroase poezii.

Editor. Are o editura botezata Perceval Press, specializata in carti de arta, de critica si poezii.
Fan al sportului. Actorul este cunoscut pentru faptul ca sustine neconditionat echipa sa de fotbal favorita, Club Atletico San Lorenzo de Almagro, un club de sport argentinian situat in Buenos Aires. Mortensen s-a dovedit a fi cel mai mare fan al echipei.
Ii place sa experimenteze. Putini sunt actorii care au experimentat atat de multe look-uri cu barba si mustata.
Romantic incurabil. In anul 1982 paraseste Danemarca pentru a se instala in New York din dragoste. Relatia nu a durat foarte mult insa a dovedit ca este capabil sa se sacrifice din iubire.

Si-a cunoscut prima sotie pe scena. Actorul a cunoscut-o pe Exene Cervenka, solista trupei punk “X” in timpul filmarilor pentru Salvation. Se casatoresc si au impreuna un copil.

Dupa ce a divortat, a avut o relatie cu actrita spaniola Ariadna Gil.

A refuzat rolul din Stapanul Inelelor. Initial actorul a refuzatrolul din saga devenita istorica deoarece isi dorea sa petreaca mai mult timp impreuna cu fiul sau.

Insa, fiul sau citise toate cartile si i-a spus cat de mult i-au placut, adaugand faptul ca personajul Aragorn urmeaza sa devina rege, ceea ce l-a determinat pe actor sa revina asupra deciziei. Multumim, Henry.

Sursa: https://www.starsinsider.com/fr/people/405766/le-vie-fascinante-de-viggo-mortensen

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.

Lasă un răspuns