Vedete care sufera de schizofrenie

In ciuda popularitatii, unele vedete nu au fost scutite de probleme de sanatate, nici macar de schizofrenie…

Stiai ca numai putin de 24 de milioane de persoane din lume sufera de schizofrenie? Chiar daca reprezinta doar 0,32% din populatie, este vorba despre una din cele mai rare tulburari mentale. Pentru persoanele diagnosticate cu schizofrenie este vorba despre o lupta veritabila, zi de zi.

In ziua de azi aceasta tulburare nu este foarte bine inteleasa si cauzele exacte ale schizofreniei sunt inca necunoscute. Nu exista un remediu infaibil impotriva schizofreniei chiar daca progresele facute in domeniu sunt considerabile, exista doar un tratament care tine boala sub control.

Care sunt vedetele care sufera de schizofrenie?

Vincent Van Gogh

Celebrul artist a fost diagnosticat retroactiv drept schizofren de catre numerosi istorici si profesionisti din domeniul sanatatii.
Amanda Bynes

Copilul vedeta al canalului de televiziune Nickelodeon, actrita americana face parte din cei mai bine paltiti minori din lume. Insa, de cativa ani, a intrat intr-un con de umbra sau a fost implicata in numeroase scandaluri cu droguri, alcool sau chiar viol. In 2013 a fost internata si diagnosticata oficial cu schizofrenie.

Isaac Newton

Celebrul fizician si matematician a marcat istoria deoarece lui ii datoram descoperirea gravitatiei si inventia calculului. Istoricii si medicii care i-au studiat in mod meticulos literele si notele l-au diagnosticat retroactiv cu schizorenie paranoida.

Bettie Page

Celebrul manechin american suferea in egala masura de halucinatii auditive si de crize de paranoia ceea ce o determina uneori sa fie extrem de agresiva. In cursul uneia din aceste crize, dupa ce si-a atacat proprietarul, autoritatile au fost nevoite sa o interneze timp de 10 ani intr-un spital de psihiatrie.

Mary Todd Lincoln
Sotia presedintelui Abraham Lincoln, Mary Todd Lincoln a fost martora mai multor tragedii de-a lungul vietii. Dupa ce a fost martora la moartea sotului sau, a trecut prin moartea copiilor sai. Este cunoscuta pentru crizele de paranoia, pentru faptul ca trecea de la o stare la alta in doar cateva secunde, simptome pe care istoricii le-au atribuit retroactiv schizofreniei.
Eduard Einstein

Eduard Einstein, fiul celebrului fizician a dezvoltat inca de la o varsta frageda o schizofrenie severa in timpul studiilor si a fost internat inca de la 20 de ani. Tratamentul la care a fost supus insa nu a facut decat sa ii agraveze starea conform declaratiilor facute de familie.
Michael Hawkins

Michael Hawkins este un actor de cinema si de televiziune cunoscut in anii 1970-1980 insa, este cunoscut in special drept tatal actorului Christian Slater. Dupa ce a disparut de pe scena publica, fiul sau a declarat ca tatal sau a cazut in dizgratie din cauza schizofreniei de care sufera si a fost diagnosticat corect abia dupa cateva decenii.

Jake Lloyd

Jake Lloyd este cunoscut pentru rolul lui Anakin Skywalker din blockbusterul Star Wars lansat in anul 1999. Popularitatea brusca de care s-a bucurat nu a facut decat sa il tulbure si mai tare. La scurt timp a luat decizia de a renunta definitiv la cariera de actor. Mai tarziu a declarat ca a fost diagnosticat cu schizofrenie, cu care se lupta si acum la varsta adulta.

Sursa: https://www.starsinsider.com/fr/people/501940/schizophrenie-ces-stars-dhier-et-daujourdhui-qui-en-souffrent

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.

Lasă un răspuns