7 motive bune pentru a-ti scoate pantofii cand ajungi acasa

Unele persoane isi pastreaza intotdeauna pantofii si ii scot doar la picioarele patului inainte de culcare, altii in schimb, obisnuiesc sa -i dea jos imediat ce trec pragul pentru a-si pune papucii in timp ce altii alterneaza aceste doua metode si prefera sa-si pastreze pantofii in picioare vara, dar sa ii scoata de indata ce vremea este ploioasa sau in timpul sezonului de iarna.

Odata cu epidemia de coronavirus, aceasta intrebare a devenit si mai cruciala, chiar si pentru cei care considera ca nu trebuie sa ne descaltam acasa, deoarece, potrivit acestora, acesta este un obstacol in calea confortului si libertatii lor. Chiar daca aceste argumente pot fi pe deplin agreate, toata lumea tinde sa fie mai putin sensibila la ele in aceaste perioade pe care le traim, de gesturi de bariera si de maxima igiena.
Daca nu iti vei scoate pantofii, poti crea un vectori de bacterii

Potrivit unui microbiolog de la Universitatea din Arizona, pantofii ne pot contamina interioarele aducand bacterii precum Escherichia coli care pot duce la infectii ale tractului urinar si toxiinfectii alimentare.

Acestea fiind spuse, riscul de a te imbolnavi din cauza contaminarii cu o bacterie prezenta pe o pereche de pantofi este foarte scazut si ar trebui temperat, deoarece exista un risc mult mai mare de a fi contaminat in prezenta animalelor de companie in casa sau in caz de frig.
Daca ne gasim pantofii murdari, trebuie sa fim atenti si la alte elemente care pot transporta bacterii precum geanta sau buretele nostru
Sa iti scoti pantofii este un lucru mai practic in viata de zi cu zi

De la inceputul epidemiei de coronavirus, multi oameni au fost foarte stresati de riscul de contaminare si au dezinfectat tot ce au putut in fiecare zi, au trecut un servetel dezinfectant pe toate produsele cumparate din supermarket sau au curatat frenetic casa pentru a nu risca sa fie contaminati.

In acest context si pentru a limita orice risc de contaminare, poate fi o idee buna sa te descalti acasa, mai ales cand tocmai ai fost intr-un loc public aglomerat.

Iata 7 motive bune pentru a adopta acest obicei pe tot parcursul anului si pentru a te descalta cand ajungi acasa:

1. Scoaterea incaltamintei evita depunerea de murdarie sau praf peste tot in casa, iti permite sa mentii podeaua curata mai mult timp si sa faci curatenie mai rar.
2. Este necesar atunci cand ai un copil mic care se taraste pe podea, copii carora le place sa se joace pe podea, cineva cu alergii in casa, covoare care prinde murdaria sau cineva cu un sistem imunitar slabit.
3. Sa ai obiceiul de a-ti da jos pantofii cand vii acasa este un mod simbolic de a marca granita dintre exterior si interior si este un mod de a-ti vedea casa ca pe un cocon mangaietor.

4. Ne petrecem cea mai mare parte a zilelor cu picioarele blocate in pantofi care sunt de obicei mult prea stramti sau incomozi. A-ti scoate pantofii cand ajungi acasa si a merge descult in casa este un confort incomparabil care permite proprioceptia, perceptia piciorului in raport cu solul, si care favorizeaza o mai mare relaxare.

5. Este util doar pentru placerea de a imbraca o pereche de papuci calzi, moi si confortabili.

6. Acesta este deja un obicei in multe culturi, in multe tari din Asia si Orientul Mijlociu si ar putea fi util sa inveti si din el.

7. Este un mod de a respecta locurile, de a considera casa cuiva ca un refugiu, un loc sacru, un loc pretios care invita la calm si relaxare si ne permite sa ne reincarcam bateriile.

 

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.

Lasă un răspuns