Viata cotidiana. Imaginea de sine.

Ne vad ceilalti la fel cum ne vedem noi insine? Este o intrebare care ne framanta din cand in cand. Exista desigur diferente intre imaginea pe care fiecare dintre noi o are despre propria persoana si cea formata de catre ceilalti. In general, aceste diferente sunt cu atat mai mici cu cat ceilalti, persoanele la care ne raportam, ne sunt apropiati. Si cresc cu cat ne depastam mai mult de cercul de apropiati.

Este surprinzator totusi ca astfel de diferente de perceptie pot exista chiar si in randul persoanelor apropiate, iar cand le aflam, ne iau de obicei prin surprindere. Cum te vezi tu? (imaginea de sine actuala). Cum ai vrea sa fii? (imaginea ideala). Ah, si sa nu uit:-Pe tine cum crezi ca te vad prietenii tai?

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.

4 thoughts on “Viata cotidiana. Imaginea de sine.

  1. Eu prefer sa ma gandesc ca sunt rau, pt a nu fi surprins de chestiile mai rele din jurul nostru. Prefer sa vad partea plina a paharului, ca sa nu-mi pese de parerile celor din jur.

  2. Eu cred ca ceilalti ne vad asa cum nici prin cap nu ne trece… ne vad de multe ori cu totul altfel decat suntem noi…
    Pacat…
    Aparentele inseala…

  3. Pe mine ma lasa rece parerile celorlalti.Uneori chiar ma amuza,insa nu mica mi-a fost mirarea cand am aflat ca niste prieteni cu care „am copilarit” m-au crezut imatur datorita faptului ca eu mai mereu sunt cu zambetul pe buze si privesc unele probleme detasat

Lasă un răspuns