click aici

Viata cotidiana. Imaginea de sine.


Ne vad ceilalti la fel cum ne vedem noi insine? Este o intrebare care ne framanta din cand in cand. Exista desigur diferente intre imaginea pe care fiecare dintre noi o are despre propria persoana si cea formata de catre ceilalti. In general, aceste diferente sunt cu atat mai mici cu cat ceilalti, persoanele la care ne raportam, ne sunt apropiati. Si cresc cu cat ne depastam mai mult de cercul de apropiati.

Este surprinzator totusi ca astfel de diferente de perceptie pot exista chiar si in randul persoanelor apropiate, iar cand le aflam, ne iau de obicei prin surprindere. Cum te vezi tu? (imaginea de sine actuala). Cum ai vrea sa fii? (imaginea ideala). Ah, si sa nu uit:-Pe tine cum crezi ca te vad prietenii tai?

LoccoChicco

LoccoChicco

Un sentiment adanc existent in fiecare, o umana nazuinta spre un “mai bine” menit, poate inconstient, sa duca la o lume mai buna… omniprezentul sentiment . Indiferent de epoca, indiferent de nivelul educational sau intelectual, omul a dorit o lume mai buna.


Related Articles

Insula Pastelui

Insula Pastelui, celebra din pacate datorita asocierii sale cu “extraterestri” si “mistere” de nepatruns legate de statuile de piatra ce

Gradina de la tara

Recent m-am mutat intr-o zona foarte frumoasa. Am vandut tot ce am avut la oras si m-am gandit sa aleg

Informatia la ea acasa

Este foarte greu sa mergi intr-un oras in care nu ai mai fost nicioadata si nu cunosti pe nimeni. Spun


4 comments

Write a comment
 1. Javra
  Javra 1 December, 2012, 19:56

  Habar n-am. Tu stii? Daca are importanta, pentru cine?
  La multi ani!

  Reply this comment
 2. Catalin
  Catalin 2 December, 2012, 17:31

  Eu prefer sa ma gandesc ca sunt rau, pt a nu fi surprins de chestiile mai rele din jurul nostru. Prefer sa vad partea plina a paharului, ca sa nu-mi pese de parerile celor din jur.

  Reply this comment
 3. Adriana
  Adriana 2 December, 2012, 20:46

  Eu cred ca ceilalti ne vad asa cum nici prin cap nu ne trece… ne vad de multe ori cu totul altfel decat suntem noi…
  Pacat…
  Aparentele inseala…

  Reply this comment
 4. Seran Paul
  Seran Paul 6 December, 2012, 10:08

  Pe mine ma lasa rece parerile celorlalti.Uneori chiar ma amuza,insa nu mica mi-a fost mirarea cand am aflat ca niste prieteni cu care “am copilarit” m-au crezut imatur datorita faptului ca eu mai mereu sunt cu zambetul pe buze si privesc unele probleme detasat

  Reply this comment

Write a Comment

Leave a Reply

Skip to toolbar