PIN-ul dumneavoastra, va rog!

Cine nu stie in ziua de azi ce reprezinta  si cum poate fi utilizat un card? Carduri din PVC, colorate si usor de strecurat in orice portofel, aceste obiecte au devenit indispensabile. Chiar si cozile din supermarket-uri (mai ales in perioadele de Sarbatori) au devenit o amintire de cand din ce in ce mai multe persoane aleg sa plateasca produsele printr-o simpla tastare a PIN-ului.

Fie el de credit sau de debit, acest obiect este , inainte de orice,un produs bancar consacrat folosit de milioane de oameni din toata lumea.

logo(2)Sunt nenumarate beneficiile utilizarii unui asemenea instrument de plata, de la platile directe catre comercianti pana la cumparaturile direct pe internet, atat de atragatoare. Ce poate fi mai comod si mai relaxant decat o sesiune de shopping on-line, mai ales pentru doamne si domnisoare?

Pe card banii tai sunt  pastrati in siguranta, iar tu ai ai acces constant la ei, 24 de ore din 24, 7 zile din 7.

Iar  faptul ca nu mai este necesar sa tii la tine numerar nu poate sa iti confere decat un plus de securitate.

Dar in  portofel, alaturi de cardul de salariu, apar inevitabil si alte tipuri de carduri.

Un card de fidelitate este produsul prin care o farmacie, un magazin de cosmetice sau  un supermarket incearca sa isi atraga potentialii clienti, promitandu-le reduceri si discounturi de nerefuzat.

Cardurile de fidelitate cuceresc lumea, desi reducerile nu sunt majore  raportate la valoarea totala a produsului achizitionat , scopul discountului nefiind altul decat acela de a te incuraja sa cumperi cat mai multe produse.

Cei care poseda un astfel de card de fidelitate sunt introdusi intr-o baza de date a clientilor fideli,  pe baza caruia beneficiaza de un set de avantaje la achizitionarea de produse din reteaua respectiva.

Este uimitor cum am devenit dependenti de utilizarea acestor carduri, pastratoare de bani si avantaje.

Un simplu plastic produs de o imprimanta termica, acest obiect este un  instrument sigur  de acces la conturi bancare sau promotii uimitoare. Cu ajutorul unor imprimante de carduri poti controla tranzactiile electronice de orice natura.

Poti plati bunuri sau servicii la comercianti, poti retrage bani de la ATM, poti plati facturi, poti face plati prin internet, etc.

Siguranta banilor tai depinde de si de abilitatea ta de a te proteja impotriva potentialilor infractori : nu dezvalui PIN-ul niciunei persoane, nu furniza informatii legate de conturile tale,numar card sau PIN.

Asta pentru ca si hotii tin pasul cu tehnologia!

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.

Lasă un răspuns