Apartament mobilat vs apartament nemobilat. Ce inchiriezi?

apartament

Chiar daca in Romania exista o multime de proprietari de locuinte, din ce in ce mai multi oameni care se muta in orasele mari ale tarii sunt nevoiti sa stea in chirie. Locuintele sunt scumpe, salariile nu sunt intocmai pe masura necesitatilor iar chiria este o solutie cat se poate de naturala. Aceasta solutie este prezenta peste tot in lume si majoritatea calculelor ce privesc viata intr-un oras implica, automat, pretul chiriei.

Daca decizia de a inchiria un apartament poate sa vina usor, decizia de a alege apartamentul perfect este destul de dificila. Zona, vechimea cladirii, marimea sau vecinii pot sa contribuie serios la rezultatul fina. O mare dilema este data si de mobilierul din locuinta.

Ce alegi sa inchiriezi, un apartament mobilat sau unul nemobilat?

In prima instanta, un apartament mobilat poate sa fie o decizie normala. Avantajele sunt evidente si constau intr-un confort imediat, cheltuieli initiale mai mici si economie de timp. Pe termen lung insa, o astfel de decizie poate sa fie destul de paguboasa. In primul rand, daca alegi un apartament mobilat, nu decizi ambianta locului in care iti vei petrece o buna parte din viata.

Nu aspectul este, insa, cel mai important, ci sanatatea. Daca alegi un apartament mobilat vei avea o problema uriasa: salteaua.

Ce este o saltea? Salteaua este, poate cel mai important element din locuinta in care ne petrecem dupa amiezile, noptile si weekendurile. Cum mai bine de o treime din zi ne-o petrecem pe saltea, aceasta poate sa contribuie in mod serios la sanatatea noastra. Din acest motiv, inainte de a dormi pe o saltea noua, trebuie sa te asiguri ca ti se potriveste.

saltele

Din pacate, saltelele pe care le gasesti in apartamentele inchiriate nu indeplinesc intotdeauna conditiile pe care ti le doresti:

  • Sunt ieftine. Pretul nu este neaparat un dezavantaj, insa o saltea ieftina, de cele mai multe ori prezinta neajunsuri.
  • Sunt folosite si uzate de alte persoane. De cele mai multe ori, saltelele pe care le gasesti in apartamentele de inchiriat sunt folosite si de fostii chiriasi. Acest lucru inseamna piele moarta a acestor persoane peste tot prin saltea, o uzura in diverse locuri ale produsului si riscuri destul de mari pentru sanatatea ta.

Poate ca acest element, atat de simplu, ar trebui sa iti dea de gandit atunci cand cauti un apartament.

Apartamentul nemobilat, pe de alta parte, vine cu alte dezavantaje. Principalul dezavantaje este cheltuiala mare pe care o vei avea initial. Practic, pe langa pretul chiriei, care de obicei este dublat in primele luni, va trebui sa platesti si pretul mobilierului, care poate sa fie unul foarte mare.

Privita pe termen lung insa, investitia poate sa merite din plin.

Iata care sunt motivele pentru care ar trebui sa iei in considerare un apartament nemobilat:

  • De obicei il poti gasi cu cateva zeci de euro mai ieftin decat ai gasi un apartament mobilat. Astfel, daca gandesti pe termen lung, spre exemplu 10 ani, realizezi ca poti sa economisesti cateva mii de euro.
  • Ai posibilitatea de a-ti pune personalitatea in locul in care stai. Este foarte important sa locuiesti intr-un spatiu care sa te reprezinte si care sa te faca sa te simti bine. Atunci cand altii decid modul in care este mobilata locuinta, sansele sa fie totul ca la carte sunt destul de mici.
  • Poti sa iti alegi singur elementele de confort. In primul rand, poti sa iti alegi singur salteaua. Poti sa iti alegi daca optezi pentru o saltea cu arcuri sau pentru o saltea cu spuma poliuretanica, poti sa iti alegi daca optezi pentru o varianta king size sau pentru o varianta queen size si poti sa te bucuri de o saltea noua, care nu a mai fost folosita de absolut nimeni. In Romania va recomandam sa va informati si sa cumparati saltele, doar de la experti. Pe langa saltea, iti vei alege scaunele, fotoliile, covoarele si toate celelalte elemente de confort de care ai atata nevoie.

Ambele decizii pot fi bune si pot fi proaste. Ceea ce conteaza cu adevarat este modul in care vrei sa inchiriezi un apartament. Daca scopul tau este acela de a sta doar un an sau doi, atunci merita sa optezi pentru varianta mobilata. Daca, in schimb, iti doresti sa stai pe termen lung, apartamentul nemobilat este cel mai potrivit pentru tine, deoarece in felul acesta poti obtine sanatate, poti obtine relaxare maxima si iti poti transforma casa cu adevarat in ” acasa”.

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.

Lasă un răspuns