Ce inseamna numarul de stele ale hotelurilor?

stele

Cu turismul din Romania aflat in plina dezvoltare, peste noapte apar din ce in ce mai multe hoteluri luxoase ce promit sa ofere standarde comparative cu cele de peste granite. Ce inseamna insa cu adevarat standarde Europene si care sunt acestea?

Pentru hotelurile din Romania se aplica in general aceeasi clasificare ca in majoritatea Europei. Este vorba de decorarea unitatii de catre institutii de specialitate cu 1 pana la 5 stele, insa sistemul este adesea greu de inteles de catre turisti si usor de pacalit de catre hotelierii care incearca in acest mod o crestere a tarifelor. Astfel, cum putem stii la ce ar trebui sa ne asteptam de la hotelul ales?
Iata cateva dintre criteriile generale pentru clasificarea hotelurilor:

1 stea (Stea) – minimul de servicii pentru buget redus. Aici veti gasi spatii mici, cu mobila putina sau invechita iar dotariile din camera sunt modeste: chiuveta, un ventilator, poate radio. Receptiile in astfel de hoteluri opereaza cel mai adesea doar intre anumite ore.

2 stele (SteaStea) – comfortabil, accesibil. Aici camerele trebuie sa fie ceva mai mari si mobilate cu bun gust, trebuie sa existe un televizor, baie proprie, iar daca acesta nu este utilat cu aer conditionat trebuie sa puna la dispozitia turistilor macar un ventilator.

3 stele (SteaSteaStea) – calitate, stil, comfort. In acest tip de hoteluri, totul trebuie sa fie elegant, de la lobby pana la camerele spatioase, in mod obligatoriu dotate cu baie proprie, televiziune prin cablu, aer conditionat si acces wifi, daca nu direct in camera atunci in lobby sau alta zona din premiza hotelului. Aceste hoteluri sunt in general pozitionate atent langa zone de interes turistic, gari, aeroporturi sau autostrazi. In unitatiile de acest gen atat room-serivce-ul cat si receptia opereaza 24/7.

4 stele (SteaSteaSteaStea) – lux, cele mai inalte standarde de comfort. Acestea ofera cele mai de calitate servicii in turismul Romanesc. Camerele spatioase trebuie sa fie imepcabile, cu mobilier modern si elegant si dotate in mod obligatoriu cu baie proprie, televiziune, aer conditionat, minibar iar hotelul ofera facilitati precum sala de fitness, piscina, sala de conferinte si servicii ireprosabile, disponibile binenteles 24/7.

5 stele (SteaSteaSteaSteaStea) – atentie la detalii, totul la superlativ. Intr-un hotel de acest gen nu exista compromisuri, seriviciile sunt inpecabile, iar totul vorbeste despre lux de la designul camerelor incapatoare, nu doar mobilate pentru cel mai inalt grad de comfort ci si atent decorate pana la lobby si bar. Aici facilitatiile oferite sunt complete, de la valeti la parcare, room service 24/7, servicii de secretariat, cele mai moderne sali de conferinte si numeroase restaurant de 5 stele.

Acestea sunt doar cateva criterii orientative, insa veti descoperi de multe ori ca personalul prietenos si serviciile impecabile pot face dintr-un hotel de 2 stele o experienta mult mai placuta decat unul de 3 stele unde personalul si atmosfera lasa de dorit.

Va dorim vacanta placuta!

Salvează

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.

Lasă un răspuns